ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

7ο Φεστιβάλ Πλατείας στη Νεάπολη Λασιθίου

Το 7ο Φεστιβάλ Πλατείας  που  πραγματοποιείται 11-13 Αυγούστου 2023 στην ιστορική πρωτεύουσα του δήμου Αγίου Νικολάου, τη Νεάπολη, είναι αφιερωμένο στη Λαϊκή Κιθάρα.

Η Λαϊκή Κιθάρα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πεδία μελέτης των μουσικών τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας (και αλλού), ιδιαίτερα μετά την ένταξή της στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και αρκετοί από τους εκτελεστές της αποτελούν πόλο έλξης για τους μουσικόφιλους.

Μερικούς από τους καλύτερους, αν όχι τους καλύτερους απ’ αυτούς τους σολίστες και ακομπανιαδόρους  έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε για τρεις υπέροχες βραδιές του Αυγούστου στη Νεάπολη Λασιθίου. 

Από Rock και Jazz κιθαρίστες πoυ θα μας «εξηγήσουν» καλλιτεχνικά πως αντιλαμβάνονται εκείνοι τη Λαϊκή Κιθάρα, μέχρι 100% πιστούς στην αυστηρά λαϊκή και ρεμπέτικη προσέγγιση, αλλά και μικρές πινελιές manouche . Όλοι συνοδεύονται από κορυφαίους μουσικούς και εξαιρετικές φωνές. 

Ταυτόχρονα επεκτείνουμε τα σεμινάριά μας για νέους και πεπειραμένους μουσικούς, ενώ δεν θα λείψουν και οι παράλληλες απογευματινές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους , αφού με τη συμμετοχή σας σ’ αυτές πέρσι, μας δείξατε ότι πρέπει να τις συνεχίσουμε και να τις μεγαλώσουμε.