Θέλουμε καλύτερη μνήμη και πιο γρήγορη σκέψη; Μήπως θέλουμε επίσης να καθυστερήσουμε την άνοια και το Αλτσχάιμερ; Το μυστικό βρίσκεται στο πιάτο μας, αρκεί να ακολουθούμε τη σωστή διατροφή λέει μια νέα έρευνα από την Αυστραλία, που επιβεβαιώνει τις ευεργετικές ιδιότητες της καλής κρητικής διατροφής στο ανθρώπινο εγκέφαλο.
Οι ερευνητές του Κέντρου Ανθρώπινης Ψυχοφαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Σουίνμπερν στη Μελβούρνη, για τα πορίσματά τους, μελέτησαν και επαναξιολόγησαν 18 σημαντικές έρευνες 15 χρόνων σχετικά με τις επιπτώσεις της κρητικής διατροφής στον εγκέφαλο και διαπίστωσαν πως η κρητική διατροφή συνδέεται όχι μόνο με καλύτερη μνήμη, αλλά και με βελτίωση της προσοχής.
Επίσης όσοι προτιμούν αυτό το διαιτολόγιο, επιβραδύνουν την φθορά των νοητικών και μνημονικών λειτουργιών τους!