ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

Censored: Η Κυρία των Αγγέλων στο Ρέθυμνο προσφέρει κάθε μέρα 100 μερίδες …χρειάζονται όμως & την δική μας βοήθεια!

censoredNα μην πετάξετε, να μην πασαλείψετε, να μην ρίξετε στα σκουπίδια φαγητό που ακόμα τρώγεται.

Να μην χαραμίσετε 10ευρα (ναι έστω τα 10ευρα) σε περιττά πράγματα, αλλά να πάρετε μακαρόνια, γάλατα, μπισκότα για παιδιά, κονσέρβες, κουλούρια και σοκολάτες και να τα πάτε όλα στην ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ …να κάνουν και οι μουντουρωμένοι Άγγελοι γιορτές!

sissitio-kiria-aggelon-1Censored και Δευτέρα των Χριστουγέννων πάνε μαζί με την ανθρωπιά μας και τον νοιάξιμο για τον συμπολίτη… Χωρίς Λογοκρισία, ΕΔΩ λέμε αυτό που όλοι λένε στα σπίτια και στα τραπέζια, αλλά δεν γράφει κανείς άλλος.
Είναι στον δρόμο σας οι ΑΓΓΕΛΟΙ , περνάτε διαρκώς και υπάρχουν μάτια που στέκονται στην πόρτα καρφωμένα περιμένοντας να ανοίξει…
Υπάρχουν αυτιά που μένουν την σιωπή περιμένοντας να ακούσουν βήματα να πλησιάζουν (μιας και οι πόρτες -λόγω του κρύου – μένουν κλειστές).

Από το 1963 επί εφημερίου Μύρου Παπαδάκη ξεκίνησε η λειτουργία της «Παιδικής Εστίας» που προστατεύει, παρακολουθεί και χριστιανικά και παιδαγωγικά άπορα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Παραθέτει ημερήσια ένα πλήρες γεύμα σε ιδιόκτητη τραπεζαρία, σε πάνω από 60 παιδιά.

Είναι ίσως το πιο φωτεινό στενό της πόλης – εκεί που πραγματικά η ζωή συνεχίζεται… Δεν διακόπτεται, δεν ονομάζεται, δεν απορρίπτεται…

Απλά με σκυμμένο το κεφάλι και απλωμένο το χέρι συνεχίζεται… στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου!

Ο εφημέριος του ναού, πατέρας Ιωάννης Κλειδής μιλώντας στο www.rethemnos.gr τόνισε πως οι μερίδες που δίνει καθημερινά το συσσίτιο έχουν φτάσει φέτος τις 100 και δίνονται σε μικρά παιδιά. Και πάλι δεν φτάνουν γιατί οι ανάγκες έχουν αυξηθεί και κάθε βοήθεια είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Η κυρία Μαρία Δραμηλαράκη άγρυπνη φρουρός στο έργο της εδώ και 12 χρόνια.
Ανοίγει καθημερινά την κουζίνα μαζί με τις άλλες γυναίκες και μαγειρεύουν με καρτερικότητα 100 μερίδες καθημερινά

“Ταΐζουμε το ολοήμερο του Τούρκικου Σχολείου, οικογένειες που έρχονται από την γειτονιά…”.
“Δίνοντας χέρι με χέρι το Ζεστό Φαγητό…”

Θυμάται ιστορίες ανθρώπων, λόγια και πράξεις που έχουν χαραχτεί στην μνήμη της και μας τα εκμυστηρεύεται στο βίντεο που ακολουθεί με την συζήτηση που κάναμε στην ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ!

Ακούραστος και πάντα δοτικός και ευαισθητοποιημένος ο παπά – Γιάννης ανοίγει την πόρτα και προσπαθεί να προλάβει την συγκέντρωση υλικών για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που ζητούν ένα πιάτο καθαρό φαΐ!

Ας πάμε κόντρα και κάτι θα βγει…

Παντελής Σπυριδάκης
spiridakisp@gmail.com https://www.facebook.com/pantelis.spiridakis.7
https://twitter.com/spiridakispante https://www.instagram.com/spiridakispantelis