Ποιος ήταν ο ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης; Πόσες άλλες ταυτότητες-ιδιότητες έφερε στις αποσκευές του ο ποιητής;
Αυτός είναι ο κεντρικός άξονας του εκπαιδευτικού προγράμματος που σχεδιάστηκε από τη φιλόλογο και εκπαιδευτικό θεάτρου Φλώρα Σπύρου ειδικά για την έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων «Το θέμα είναι τ ώ ρ α τι λες» – Η ζωή και το έργο του Μανόλη Αναγνωστάκη, που παρουσιάζεται και στην Κρήτη, μέχρι τις 8.2.2019.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου. Η εφαρμογή του προγράμματος, που ξεκίνησε με τάξεις από σχολεία των Χανίων και του Ρεθύμνου, ανέδειξε την ευαισθησία και την ικανότητα των μαθητών να επικοινωνούν άμεσα και ουσιαστικά με την ποίηση, με τρόπο που ξαφνιάζει και προκαλεί συγκίνηση στους ενηλίκους. Μέσα από βιωματικές πρακτικές τα παιδιά γνωρίζουν τον ποιητή και το έργο του αλλά και σημαντικούς σταθμούς της σύγχρονης Ιστορίας μας.
Όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κρήτης έχουν ενημερωθεί επισήμως από τις Διευθύνσεις τους και οι εκπαιδευτικοί που θα επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν με τις τάξεις τους το πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Αικ. Ζομπανάκη, τηλ. 28213 40150.
Το πρόγραμμα παρουσιάζεται σε ομάδες μαθητών (30 μαθητές ο μέγιστος αριθμός ανά ομάδα), τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων, σε δύο χρονικές ζώνες: 9.30 π.μ. -11.00 π.μ. και 11.30 π.μ. – 13.00 μ.μ.
Η έκθεση, που παρουσιάζεται στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων «Ο Χρυσόστομος» (Χάληδων 83, Χανιά), συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, τον Φιλολογικό Σύλλογο Χανίων «Ο Χρυσόστομος», τον Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, τον Δήμο Ρεθύμνης και το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο και Βιβλιοθήκη Ρουστίκων Ανέστης και Μανόλης Αναγνωστάκης.
ΧΟΡΗΓΟΙ: Αλεξανδρινό, Γλωσσίτσες, Μποέμ, Σαλής, Ταμάμ, Domus Renier
Ώρες λειτουργίας:Καθημερινά 9.00-13.30 & 18.00–21.00, Σαββατοκύριακο 10.00-14.00 & 18.00 – 21.00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.