ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

«Δεν αρκεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας» δηλώνει ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου

Η ανάρτηση του καρδιολόγου, διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζελείου και του ΕΚΑΒ Κρήτης, Ανέστη Κιούλπαλη που καταρρίπτει την επιχειρηματολογία για «κυβερνητική ετοιμότητα» απέναντι στην πανδημία

Μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες που διαμόρφωσαν η πανδημία αλλά και οι κυβερνητικές ελλείψεις, δίνει τη μάχη καθημερινά από την πρώτη γραμμή, ως καρδιολόγος, διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου αλλά και του ΕΚΑΒ Κρήτης. Ο Ανέστης Κιούλπαλης, ξέροντας καλά πώς είναι σήμερα το δημόσιο σύστημα Υγείας, απηύθυνε δυο φορές δημόσια έκκληση για εθελοντές υγειονομικούς που θα συνδράμουν εκείνους που είναι στα νοσοκομεία.

Τώρα, με τη μεγάλη του γνώση και εμπειρία, παρουσιάζει το σχέδιο που θα μπορούσε να υλοποιήσει η κυβέρνηση, παράλληλα με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αποδεικνύοντας ότι στην πραγματικότητα τίποτα δεν έχει γίνει:

-Να ενισχύσει άμεσα το δημόσιο σύστημα Υγείας, με υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό.(σ.σ: ακύρωσε τις προσλήψεις των γιατρών, απαξίωσε το δημόσιο σύστημα Υγείας και τώρα, πολύ καθυστερημένα κάνει εκκλήσεις για συμμετοχή των γιατρών στον σχετικό διαγωνισμό…)

– Η κυβέρνηση θα έπρεπε, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, να επιτάξει άμεσα όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες δομές παροχής υγείας. (σ.σ.: στην περίπτωσή μας, οι κλινικάρχες χρησιμοπληρώθηκαν, ενώ ο πρωθυπουργός λέει με διάθεση δημαγωγίας, ότι τον ενδιαφέρουν οι ανθρώπινες ζωές και τα λεφτά ξαναγίνονται!)

-Να επιτάξει όλο τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αναλώσιμα, μέσα ατομικής προστασίας και τεστ για έλεγχο του ιού που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.

– Να ενισχύσει την υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι», ώστε να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση των ασθενών που είναι σε καραντίνα. Σ’ αυτή την προσπάθεια θα μπορούσαν να συμμετάσχουν οι εθελοντές υγειονομικοί.

https://www.facebook.com/anestis.kioulpalis/posts/10206806133709076

“Το κράτος σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, εκτος από την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, και αλλα μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού που παίρνει, μπορεί επίσης, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, να επιτάξει άμεσα ολες τις ιδιωτικές και δημόσιες δομές παροχής υγείας, εντάσσοντας τις ενεργά σε ένα επιτελικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς και όλο τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αναλώσιμα, μέσα ατομικής προστασίας και τεστ για έλεγχο του ιού που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια. Ας περιμένουν οι προμηθευτές τις επόμενες παρτίδες και όχι οι άρρωστοι! Επισης μπορεί να ενισχυσει την υπηρεσία «βοήθεια στο σπίτι», ώστε να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση των ασθενών που ειναι σε καραντίνα.

Σε αυτή την προσπάθεια θα μπορούσαν να συμμετέχουν οι εθελοντές γιατροί, ιδιώτες, συνταξιούχοι, φοιτητές και άλλοι που δεν μπορούν να ενταχθούν στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης εξειδικευμένης γνώσης στην νοσηλεία βαρέως πασχόντων ασθενών. Τα νοσοκομεία χρειάζονται έμπειρους και εκπαιδευμένους γιατρούς και νοσηλευτές, μόνιμους ει δυνατόν, και ειδικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που θα μπορεί άμεσα να αυξήσει την δυναμικότητα τους, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα νοσηλείας. Η επιδημία μας δίδαξε ολους, ακόμα και τους πιο δύσπιστους, ότι η ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας ειναι μονόδρομος. Μακαρι αυτη η περιπέτεια να περάσει οσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και να μας κάνει σοφότερους στο μέλλον!”