ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Στοιχεία ότι το Μαξίμου παρακολουθούσε για μήνες τον Χατζηδάκη δημοσιεύει το Documento

Ένα ακόμη δημοσίευμα έρχεται να προστεθεί στην πλημμυρίδα αποκαλύψεων που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τα ψέμματα του Μεγάρου Μαξίμου και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το πολύκροτο σκάνδαλο υποκλοπών της ΕΥΠ και παράνομων παρακολουθήσεων δημοσιογράφων, πολιτικών, θεσμικών προσώπων, ακόμη και υπουργών της ίδιας του της κυβέρνησης.

Το μέγεθος της ψευδολογίας του πρωθυπουργού ενώπιον των πολιτών μετά τις πρόσφατες εμπρηστικές δηλώσεις του στην Ολομέλεια της Βουλής έρχεται να αποκαλύψει πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Documento» αυτής της Κυριακής (11/12), σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις ότι ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της ΝΔ και στενός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη -όπως τόνισε ο ίδιος στη Βουλή- τελικά παρακολουθούνταν τουλάχιστον από την ΕΥΠ, και μάλισα επί σειρά μηνών με την εισαγγελέα της ΕΥΠ να ανανεώνει την εντολή παρακολούθησής έξι φορές.

Το πρωτοσέλιδο του «Documento» αναφέρει ότι ο κ. Χατζηδάκης ήταν ο στόχος #5046c της επιχείρησης μαζικών παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, ενώ του αποδιδόταν ο χαρακτηρισμός του δυνητικού κινδύνου για την εθνική ασφάλεια γεγονός που φαίνεται να δικαιολογεί την παρακολούθησή του για τουλάχιστον δώδεκα μήνες.

Στο δημοσίευμα υπάρχουν αποσπάσματα από την έκθεση παρακολούθησης του Κωστή Χατζηδάκη, τα οποία περιλαμβάνουν συνομιλίες του ακόμη και με καναλάρχη αναφορικά με το θέμα των ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, το πρωτοσέλιδο του «Documento» αναφέρει:

«Ο στόχος στη συνομιλία του με τον καναλάρχη στις 27/11/2020 εμφανίζεται ιδιαίτερα βοηθητικός σε θέμα το οποίο αναφέρεται ότι έχουν επικοινωνήσει διά ζώσης για φωτοβολαϊκά. Ο καναλάρχης ζητάει από τον στόχο να τον συστήσει στην ΕΥΔΑΠ και στις ανανεώσιμες της ΔΕΗ. Ο στόχος φαίνεται να μη θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση τηλεφωνικώς και αναφέρει στον καναλάρχη ότι θα το κάνει άμεσα».

Η αποκάλυψη αυτή αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα την εγχώρια και διεθνή πίεση προς το Μαξίμου, πόσο μάλλον μετά το πρόσφατο παραλήρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη διάρκεια του οποίου αποκάλεσε τον εκδότη της εφημερίδας Κώστα Βαξεβάνη, ψεύτη και συκοφάντη, ενώ η υποκρισία του «χτύπησε κόκκινο» όταν εγκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα επειδή τον ρώτησε αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ ο κ. Χατζηδάκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε μόνο σε μια επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς του ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για αυτές τις ερωτήσεις, χωρίς να δώσει βέβαια μια ξεκάθαρη απάντηση.

«Με τον κ. Χατζηδάκη γνωρίζομαι 30 χρόνια είναι αντιπρόεδρος του κόμματος μας, προφανώς και όχι… Παρακολούθησα εγώ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας και μόνο που το υπονοείτε. Παρακολουθούσα ή γνώριζα ότι παρακολουθείται ο κ. Φλώρος;» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Θα πει ο Μητσοτάκης γιατί παρακολουθούσε τον Χατζηδάκη η ΕΥΠ;»

«Τα αποδεικτικά στοιχεία που αποκαλύπτει το Documento για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, εξηγούν για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει στη Βουλή στο απλό ερώτημα του κ. Τσίπρα αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις του Documento για την πολύμηνη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

«Σήμερα αποδεικνύεται η αξιοπιστία Μητσοτάκη. Δεν έπαιζε απλά θέατρο όταν έκανε και τον θιγμένο λέγοντας πως “είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ Υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας, μόνο που το υπονοείτε”, αλλά έλεγε συνειδητά ψέματα στους πολιτικούς του αντιπάλους, τους υπουργούς και τους βουλευτές του και στον ελληνικό λαό», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα, η «Κουμουνδούρου» επανέλαβε τις δηλώσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή περί «δημοκρατικής εκτροπής». «Ο κ. Μητσοτάκης, αφού από τις 8 Ιουλίου του 2019, την πρώτη μέρα δηλαδή διακυβέρνησής του, πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του, έκανε αυτό που οι κ. Σαμαράς και Καραμανλής χαρακτήρισαν «αδιανόητο» και “δημοκρατική εκτροπή”: Έβαλε να παρακολουθούν για τουλάχιστον έναν χρόνο τον τότε υπουργό Ενέργειας και Αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος εντελώς συμπωματικά βρισκόταν υπό παρακολούθηση και από το κακόβουλο λογισμικό Predator, όπως και οι Ανδρουλάκης και Κουκάκης».

Τα ερωτήματα που πλέον καλείται να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι απλά:

  1. Ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας για τους οποίους έδωσε εντολή παρακολούθησης του κ. Χατζηδάκη;
  2. Απειλούσε ο κ. Χατζηδάκης την εθνική ασφάλεια ή μήπως απειλούσε τα ιδιοτελή συμφέροντα του Μαξίμου με τους χειρισμούς του που αφορούσαν σε επιχειρηματικά projects στο χώρο της ενέργειας;

Περιμένουμε απαντήσεις».