ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Όλες οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου στο καθεστώς των δυσπρόσιτων

Δέσμευση για αντίστοιχες θετικές αποφάσεις και για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Μετά και την απόφαση για το Γυμνάσιο Συβρίτου ολοκληρώθηκε επισήμως η διαδικασία ένταξης του συνόλου των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου στο καθεστώς των δυσπρόσιτων σχολείων.

Η σχετική υπουργική απόφαση υπογράφηκε από την Υφυπουργό Παιδείας, αρμόδια για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή, κα Ζέτα Μακρή και αποτελεί, όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, σημαντική εξέλιξη για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μουρτζανός:

«Η ένταξη του Γυμνασίου Συβρίτου και του Γυμνασίου και Λυκείου Φουρφουρά στο καθεστώς των δυσπρόσιτων είναι μια δίκαιη απόφαση και αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της εκπαίδευσης στην περιοχή μας. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της δημοτικής μας αρχήςμ, το οποίο επιτυγχάνεται μέσα από μια συλλογική και συστηματική δουλειά, σε στενή συνεργασία με τον Υφυπουργό Άμυνας και Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Σημαντική εξίσου υπήρξε και η συμβολή του έτερου Κοινοβουλευτικού μας εκπροσώπου κ. Μανόλη Χνάρη, προκειμένου να αναδειχθεί η σημασία του εν λόγω αιτήματος, όπως και η συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ακολουθήσουν αντίστοιχες θετικές αποφάσεις και για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας. Αυτή είναι άλλωστε και η δέσμευση που έλαβα από την πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γιάννη Κατσαρό, ζητώντας να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι δυνατότητες των σχολείων μας να προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές τους».