ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Πάνω από 4.500 οι νεκροί από τον σεισμό των 6.3 Ρίχτερ!

Τρεις ημέρες μετά τους ισχυρούς σεισμούς των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συντάραξαν το Αφγανιστάν με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, η εικόνα της καταστροφής ακόμη δεν είναι ξεκάθαρη.

«Είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε τον ακριβή αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, υπάρχουν 35 ομάδες διάσωσης που εργάζονται επί του πεδίου. Υπάρχουν περίπου 4.500 νεκροί και τραυματίες συνολικά, όμως οι αριθμοί αλλάζουν συνέχεια» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου στην πόλη Χεράτ χθες ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Διαχείρισης Καταστροφών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, μουλάς Ζανάν Σαγιέκ, ενώ ο συντονιστής της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη χώρα, Γιαχία Καλίλαχ, διευκρίνισε ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, τρεις νέοι ισχυροί μετασεισμοί, ισχύος από 4,7 έως 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν με λίγες ώρες διαφορά τη Δευτέρα σε εστιακό βάθος 10χλμ. και επίκεντρο σε απόσταση 37 χλμ. βορειοδυτικά της Χεράτ, στο Δυτικό Αφγανιστάν, όπως ενημέρωσε η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Τα νέα χτυπήματα του Εγκέλαδου σημειώθηκαν σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το επίκεντρο των δύο μεγάλων σεισμών του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή Ζιντάχ Τζαν, που ισοπέδωσε πολλά χωριά και έχουν καταγραφεί ως οι πλέον καταστροφικοί και θανατηφόροι των τελευταίων ετών.