Αφιέρωμα στο Ελληνικό Animation από την τηλεόραση της Βουλής

Με την προβολή της συλλογής «Οι Αφηγητές» συνεχίζεται το αφιέρωμα στο ελληνικό ani­mation από την Τηλεόραση της Βουλής, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων (ASIFA Hellas) και στο πλαίσιο της Δράσης «75 Χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κι­νουμένων Σχεδίων».

Απόψε τα μεσάνυχτα και σε επανάληψη αύριο Σάββατο στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων θα προβάλλει στη ζώνη «Μικροκύματα» ταινίες Ελλήνων δημιουργών κινουμένων σχεδίων που διηγούνται με πρωτότυ­πο τρόπο σύγχρονες ιστορίες και παραμύθια για μεγάλους.

Από τον απολαυστικό «Νόμο της Βαρύτητας» του Σπύρου Ρασιδάκη και τη βραβευμένη στα Βραβεία Lumen «Αποδημία» της Κατερίνας Αθανασοπούλου μέχρι το «Man in a Box» του Ηλί­α Παπασταματίου, οι μικρού μήκους ταινίες που περιλαμβάνονται στην ωριαία ανθολογία «Οι Αφηγητές» είναι μικρά αριστουργήματα. Κεντρική θέση στην ανθολογία έχει η «Πηγή της Νιό­της» του Παναγιώτη Ράππα, εμπνευσμένο εικαστικό παραμύθι πάνω σε μια ιστορία του ελληνι­κής καταγωγής εθνικού ποιητή της Ιαπωνίας Λευκάδιου Χερν και με μουσική σύνθεση του Δη­μήτρη Παπαδημητρίου.

Αναλυτικά οι ταινίες που περιλαμβάνονται στην ωριαία ανθολογία «Οι Αφηγητές» είναι οι εξής: BIRTH, Δημήτρης Ταμπάκης, 2012, Ο Νόμος της Βαρύτητας, Σπύρος Ρασιδάκης, 2002, Η Πηγή της Νιότης, Παναγιώτης Ράππας, 2011, Deconstruction, Σπύρος Πανταζής, 2011, Γιατί Απλά δε με Βλέπεις, Ελένη Τωμαδάκη, 2012, Αποδημία, Κατερίνα Αθανασοπούλου, 2012, Man in a Box, Ηλίας Παπασταματίου, 2012, Ίππος, Θανάσης Ράδολγου, 2013, Head Hunter, Χρήστος Παπανδρεόπουλος, 2013, A Portrait, Αριστοτέλης Μαραγκός, 2014, DRAG ME: AN URBAN MUSIC TALE, Νίκος Κέλλης, 2014.

Η συνέχεια του αφιερώματος θα δοθεί στις 22 Ιανουαρίου με τη συλλογή «Βραβεία Στράτος Στασινός» ενώ οι υπόλοιπες δύο συλλογές που θα ακολουθήσουν είναι: «Πειραματιστές» στις 29/1 και «Ταλαντούχες Δημιουργοί» στις 5/2.