“Ελεφαντάκι”: το πρώτο ελληνικό animation videoclip παιδικού τραγουδιού!

Το “Ελεφαντάκι” του Φοίβου Δεληβοριά σε στίχους Γιώργου Χατζηπιερή και ενορχήστρωση Μάριου Τακούση, παίρνει σάρκα και οστά.

Έπειτα από 12 χρόνια που μας συντροφεύει στο σπίτι μας, τα ταξίδια μας, τα Σαββατοκύριακά μας, τα παιδικά μας πάρτι, περνάει πια στις οθόνες μας ως videoclip.

Το τραγούδι “Ελεφαντάκι” σε ερμηνεία του Φοίβου Δεληβοριά αποτελεί το πρώτο ελληνικό animation video clip για παιδικό τραγούδι!

Τη σκηνοθεσία και το μοντάζ υπογράφει η πολυβραβευμένη Έφη Παπά, τα σκίτσα είναι του Φίλιππου Θεοδωρίδη και το animation χαρακτήρων επιμελήθηκε ο Χρήστος Παπανδρεόπουλου.

Το σενάριο γράφτηκε από την Έφη Παπά και τον στιχουργό του τραγουδιού Γιώργο Χατζηπιερή.

Λίγα λόγια για το “Ελεφαντάκι”

Το τραγούδι “Ελεφαντάκι” είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του δίσκου “Ο Τεμπέλης Δράκος και Άλλες Ιστορίες” που κυκλοφόρησε το 2005 με σχεδόν 14 εκατομμύρια προβολές στο youtube.

To ερμηνεύει ο Φοίβος Δεληβοριάς, η μουσική και οι στίχοι είναι του Γιώργου Χατζηπιερή και η ενορχήστρωση Μάριου Τακούση.

Ο δίσκος αυτός, είναι ο πρώτος από τρεις δίσκους με παιδικά τραγούδια κάτω από την ομπρέλα του Τεμπέλη Δράκου. Οι άλλοι δύο είναι “Η επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου” και τα “Ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου”.

Σε όλους τους δίσκους ερμηνεύουν τα τραγούδα καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την ελληνική μουσική σκηνή.

Η μικρή ιστορία για το ελεφαντάκι πηγαίνει αρκετά πίσω, στα παιδικά χρόνια του Γιώργου Χατζηπιερή σ’ ένα χωριό της βορείου Κύπρου, την Ακανθού, μέσα στη δεκαετία του ’60 όπου  στα παραμύθια που ανακαλύπτει σαν παιδί, αγαπημένος του ήρωας γίνεται “Ο Λόπο, το Ελεφαντάκι”. Το παραμύθι χάθηκε στην τουρκική εισβολή αλλά ο Γιώργος Χατζηπιερής αρκετά χρόνια αργότερα, αποφάσισε να ξαναζωντανέψει τον αγαπημένο του ήρωα με όσα μπορούσε να θυμηθεί.

ΠΗΓΗtvxs.gr