ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη- Τραμπ!

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ επρόκειτο να ξεκινήσει στη μία και μισή τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. Ακυρώθηκε λόγω της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακυρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργου Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Ντοναλντ Τραμπ άλλαξε όλο το πρόγραμμα του καθώς περίπου μία ώρα νωρίτερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι ξεκινά επίσημη έρευνα σε βάρος του Αμερικανού προέδρου με το ερωτημα της παραπομπής, δηλώνοντας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, θα εξετάσει εάν ο Τραμπ επεδίωξε τη βοήθεια της Ουκρανίας για να δυσφημίσει τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2000.

Η ελληνική πλευρά είχε αποδώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνάντηση με Τραμπ, για την οποία δεν έχει οριστεί νέα ώρα.

Στη συνάντηση με Τραμπ ο κ.Μητσοτάκης επρόκειτο να αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και αξιοπιστίας σε μία ευαίσθητη γεωστρατηγική περιοχή. Όπως έγραψε το News 24/7, οι εντεινόμενες προκλήσεις της Τουρκίας ήταν προφανές ότι θα ετίθεντο στη συνάντηση, με δεδομένο και το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τις ενεργειακές πηγές της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και για το ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού διαύλου προς Βαλκάνια και Ευρώπη. Η Αθήνα προφανώς ποντάρει στην αμερικανική υποστήριξη με το επιχείρημα ακριβώς του πυλώνα σταθερότητας.

Παράλληλα, χαιρετίζοντας την ενίσχυση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός αναμένετο να αναφερθεί στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία βάζοντας τη χώρα ξανά στο «ραντάρ» και των Αμερικανών επενδυτών, αναφέρουν επίσης κυβερνητικές πηγές.