ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Aλλαγή ωραρίου στα σούπερ μάρκετ από την Δευτέρα

Τα σουπερμάρκετ θα κλείνουν στις 20:30 από τη Δευτέρα και την Κυριακή δεν θα ανοίξουν, είπε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης.

Αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια δεν υπάρχει λόγος για να ανοίξουν την Κυριακή, είπε ο κ. Παπαθανάσης και διευκρίνισε πως σήμερα και αύριο θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00.

Το μέτρο θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του lockdown. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα σούπερ μάρκετ πάντως επρόκειτο να ανοίξουν και την Κυριακή.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από την Παρασκευή
Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε χτες ο Νίκος Χαρδαλιάς «από 13/11, σε όλη την επικράτεια, 21.00- 05.00 απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις εκτός από αυτές που αφορούν λόγους εργασίας- υγείας και συνοδεία κατοικίδου και μόνο σε κοντινή απόσταση από την οικία.

Απαραίτητη η αποστολή sms στο 13033 με τους ανάλογους κωδικούς και βεβαίωση εργοδοτών».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το χρονικό διάστημα 21:00-05:00 οι πολίτες μπορούν να στέλνουν στο 13033 SMS μόνο με τους κωδικούς 1 (μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό) και 6 (που θα ισχύει μόνο για την κίνηση με κατοικίδιο ζώο).

Δεν επιτρέπεται η σωματική άσκηση μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, ενώ απαγορεύεται το ψάρεμα και το κυνήγι.

Παράλληλα, για λόγους εργασίας, οι οποίοι είναι μέσα στις εξαιρέσης της μετακίνησης μετά τις 9, απαιτείται η βεβαίωση εργαζομένου.

Οσον αφορά τα delivery αυτά οπως φαίνεται θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς πρόκειται για εργασία, ενώ στα take away συνεχίζεται η λειτουργία τους μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.