ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Άνοιξε η αυλαία του 4ου Διεθνή ποδηλατικού γύρου Κρήτης

Από 3 έως 6 Απριλίου 2014 ο 4ος διεθνής ποδηλατικός γύρος ΚρήτηςΜε μεγάλο νικητή τον Ισπανό De la Fuente, άνοιξε την αυλαία του ο 4ος διεθνής ποδηλατικός Γύρος Κρήτης, με διοργανωτές την Ε.Ο.Π. , την Περιφέρεια Κρήτης, την Τοπική Επιτροπή Κρήτης και τα τοπικά ποδηλατικά Σωματεία, που θα διεξαχθεί σε 4 ΕΤΑΠ, συνολικής απόστασης 550 χλμ. περίπου, από 3 έως 6 Απριλίου 2014.

Στο 1ο ΕΤΑΠ του αγώνα, που έγινε στη διαδρομή Σητεία – Ιεράπετρα – Κρούστας – Αγ. Νικόλαος με τερματισμό τη Νεάπολη, απόστασης 110 χλμ., νικητής ανεδείχθει ο Ισπανός David De la Fuente Rasilla της Τουρκικής ομάδας Torku SekerrSpor, μετά από μεγάλη μάχη με τον Πολωνό Adam Stachowiak της Πολωνικής BDC – MARKPOL, οι οποίοι είχαν αποσπασθεί από τους υπόλοιπους αθλητές, από τα μέσα της διαδρομής περίπου, μαζί με τον Ιταλό Simone Campagnaro της Βουλγαρικής Sicot – Hemus, ο οποίος σε κάποιο σημείο της διαδρομής έμεινε πιο πίσω και κατέλαβε τελικά την Τρίτη θέση της κατάταξης.

Καλύτερος ποδηλάτης από Ελληνικής πλευράς ήταν ο Γιώργος Νείλας της μικτής ομάδας της Ε.ΠΟ.Σ.Κ., ο οποίος κατέλαβε την έκτη θέση, ενώ επιτυχημένη ήταν η εμφάνιση του Κύπριου αθλητή του ΚΑΣΤΟ Ηρακλείου Χρήστου Λοίζου, ο οποίος ήταν ο καλύτερος αθλητής της κατηγορίας ανδρών κάτω των 23 ετών (10ος της γενικής κατάταξης) .

Ο νικητής του 1ου ΕΤΑΠ De la Fuente, προηγείται και στο Σπρίντ Ανάβασης και στο Σπρίντ Ευθείας, ενώ στο ομαδικό προηγείται η Τουρκική ομάδα Torku – Sekerspor.

Από οργανωτικής πλευράς, η πρώτη μέρα του Γύρου Κρήτης ήταν άκρως επιτυχημένη, καθώς ολόκληρη η διαδρομή των 110 χλμ. ήταν απόλυτα ελεγχόμενη και καθαρή, η Τροχαία του Λασιθίου έκανε εξαιρετική δουλειά, ενώ βοήθησαν εκατοντάδες εθελοντές, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Πρόσκοποι κ.α., ώστε να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα ο αγώνας.

Την Παρασκευή θα συνεχισθεί ο Γύρος Κρήτης με τη διεξαγωγή του 2ου ΕΤΑΠ σε απόσταση 149 χλμ., με εκκίνηση τον Άγιο Νικόλαο και τερματισμό το Ηράκλειο .

Στον αγώνα παίρνουν τελικά μέρος 41 ποδηλάτες από 7 ομάδες (4 ξένες), παρά την αρχική πρόβλεψη συμμετοχής 12 ομάδων, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, που είχε σαν αποτέλεσμα να μη πλεύσουν τα F/B για την Κρήτη.

Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης ΕΤΑΠ 1