ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου στη νέα ρύθμιση της κυβέρνησης να μην συνταγογραφούν ιδιώτες γιατροί φάρμακα σε ανασφάλιστους!

Εν μέσω πανδημίας, με γεμάτα τα νοσοκομεία και υποστελεχωμένα τα αγροτικά ιατρεία και όλες τις δημόσιες δομές υγείας, η κυβέρνηση θέτει σήμερα σε εφαρμογή το εξής μέτρο :

Όλοι οι ιδιώτες γιατροί, όλων των ειδικοτήτων, δεν θα μπορούν να συνταγογραφήσουν κανένα φάρμακο σε ανασφάλιστο πολίτη.

Οι πολίτες υφίστανται πλέον διαχωρισμό στην αντιμετώπιση τους στο σύστημα υγείας και στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Επιπροσθέτως, και ενώ βρίσκονται σε έξαρση νόσοι του αναπνευστικού, δημιουργείται σοβαρότατο πρόβλημα με όλες τις οξείες παθήσεις των οποίων η άμεση αντιμετώπιση είναι επιτακτική ανάγκη. Ο ασθενής δεν μπορεί να περιμένει το ραντεβού στη δημόσια δομή, ή τον αγροτικό ιατρό να έρθει στην κοινότητα (όπου οι επισκέψεις αγροτικών ιατρών είναι μια με δύο φορές το μήνα) και ιδίως σε οξεία νόσο που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και η ηλεκτρονική συνταγή είναι απαραίτητη εκείνη τη στιγμή.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου εκφράζει την εντονότατη αντίθεση του στο μέτρο και ζητά την άμεση απόσυρση του για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.