ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Απομακρύνεται ο κίνδυνος για στάση πληρωμών στις ΗΠΑ

Κυβέρνηση των ΗΠΑ

Σήμερα το πρωί αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι αφού ο πρόεδρος Ομπάμα υπογράψει τη νομοθεσία που θα επιτρέπει την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, οι οποίες παραμένουν κλειστές από την 1η Οκτωβρίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σίλβια Μάθιους Μπάργουελ, επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

Αργά χθες το βράδυ, το Κογκρέσο ψήφισε νόμο για την άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου που απομακρύνει τον κίνδυνο στάσης πληρωμών και οδηγεί στην επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα κάνει νέα δήλωση την Πέμπτη στις 10:35 π.μ. τοπική ώρα Ουάσιγκτον (1435 GMT), σχετικά με την ανάγκη που υπάρχει ώστε οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι να συνεργαστούν για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής.. Η δήλωση Ομπάμα θα γίνει καθώς ξεπεράστηκε η σοβούσα κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη δικομματική συμφωνία της Γερουσίας την 11η ώρα.

Με τη συμφωνία η οποία αναμένει και την επίσημη έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων λήγει οριστικά η 16 ημερών διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης και απομακρύνεται η χρεοκοπία.