ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – 20 συλλήψεις και έρευνες για απάτη εκατομμυρίων!

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου νέα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, με επίκεντρο για ακόμη μία φορά υποθέσεις που σχετίζονται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται κυρίως σε περιοχές του Ηρακλείου, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει ήδη σε συλλήψεις σε Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 άτομα, ανάμεσά τους ιδιοκτήτης πολλών Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ) στο Λασίθι.

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη επιχείρηση μέσα σε λίγες ημέρες, με τις αρχές να πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Την έρευνα συντονίζει το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης της ΔΑΟΕ, με στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να εμπλέκεται σε απάτη εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω ψευδών και εικονικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται δύο λογιστές και τρεις υπεύθυνοι ΚΥΔ. Οι αρχές εξετάζουν οργανωμένο κύκλωμα που φέρεται να αποκόμιζε μεγάλα χρηματικά ποσά μέσω παράνομων δηλώσεων και επιδοτήσεων, με τη ζημία να εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Οι έρευνες και οι προσαγωγές συνεχίζονται, ενώ αναμένεται επίσημη ενημέρωση από τις αστυνομικές αρχές για την πλήρη έκταση της υπόθεσης.