ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Αργυρώ Μηλάκη: «Μεγάλο επίτευγμα να βρίσκεσαι στις 20 καλύτερες του κόσμου»

Η Αργυρώ Μηλάκη συνεχίζει με αποφασιστικότητα τον μεγάλο της στόχο, που δεν είναι άλλος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Αυτό απέδειξε και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης, καταφέρνοντας σπουδαίες εμφανίσεις.

Εκπροσωπώντας ολόκληρη την ελληνική ποδηλασία γυναικών, η αθλήτρια του ΠΑΣ Άτλαντα κατέκτησε την 19η θέση στο Ολυμπιακό αγώνισμα του Όμνιουμ. Μία θέση που τη διατηρεί στις 20 καλύτερες ποδηλάτισσες του κόσμου, ενώ παραμένει «ζωντανή» για τον ιστορικό στόχο, ούσα 17η στην παγκόσμια κατάταξη.

Όπως τόνισε και η ίδια σε δηλώσεις της είναι αρκετά ικανοποιημένη από την παρουσία της, ενώ όπως υπογράμμισε θα προετοιμαστεί με το ίδιο πάθος ενόψει των μεγάλων τεσσάρων διοργανώσεων της νέας χρονιάς, που θα κρίνουν και την πρόκριση για το Παρίσι.

«Η 19η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που για κάποιους μπορεί να ακούγεται εύκολη ή λίγη, εμένα με αφήνει ικανοποιημένη γιατί με κρατάει μέσα στο μεγάλο στόχο που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Όταν βρίσκεσαι στις 20 καλύτερες του κόσμου είναι ένα μεγάλο επίτευγμα το οποίο πρακτικά με έφερε στην 17η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και τη χώρα μας στην 26η θέση του Ολυμπιακού ranking. Με αυτά τα δεδομένα θα προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά και τους 4 μεγάλους αγώνες που επί της ουσίας θα κρίνουν και την πρόκριση. Η αρχή είναι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 10-14 Ιανουαρίου στην Ολλανδία και θα ακολουθήσουν τα 3 Nations Cup (παγκόσμια κύπελλα)».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον προπονητή, Γιώργο Βαρβεράκη, αλλά και τον ΠΑΣ Άτλαντα και τον πρόεδρο Μιχάλη Ταταράκη, καθώς και την Ε.Ο.Π. για τη συνεχή στήριξη. «Ο άνθρωπος ο οποίος με έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο είναι ο προπονητής μου, Γιώργος Βαρβεράκης και σε εκείνον χρωστάω τα πάντα. Καθοριστική βοήθεια όμως μου έχει δώσει και ο πρόεδρος του σωματείου μου (Άτλας Ρεθύμνου ) κ. Μιχάλης Ταταράκης, όπως και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η οποία στηρίζει την προσπάθεια της εθνικής ομάδας».

Από τη μεριά του, ο ΠΑΣ Άτλας Ρεθύμνου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στην τιτάνια προσπάθεια της Ηρούς, η οποία αποδεικνύει καθημερινά ότι ανήκει στην ελίτ της παγκόσμιας ποδηλασίας γυναικών. Είμαστε περήφανοι για σένα και τον προπονητή των επιτυχιών, Γιώργο Βαρβεράκη, οι οποίοι κρατούν ψηλά τη σημαία της ελληνικής ψυχής.