Ξεκίνησαν την Παρασκευή (25/10), στο πλαίσιο του Chania Film Festival τα εργαστήρια και Master Classes γα ενήλικες. Εργαστήρια που τίθενται στο πλαίσιο τηςευρύτερης προσφοράς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, προς την κοινωνίας στο κομμάτι της γνώσης, σε θέματα που αφορούν ή είναι σε άμεση ή έμμεση συνάρτηση με τον Κινηματογράφο ευρύτερα.
H πρώτη μέρα των Master Classes του Chania Film Festival ξεκίνησε με το βιωματικό φωτογραφικό εργαστήρι της πασίγνωστης και βραβευμένης φωτογράφου κ. Μάρως Κουρή που τιμά με την παρουσία της το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Το εργαστήριο που είχε αρκετά μεγάλο ακροατήριο φέρι τον τίτλο “Φωτογραφίζοντας με το κλικ της καρδιάς” και θα συνεχιστεί Σάββατο (26/10) και Κυριακή (27/10).
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΩ ΚΟΥΡΗ
Η Μάρω Κουρή είναι βραβευμένη φωτογράφος, έχει γυρίσει σχεδόν όλον τον κόσμο, έχει επισκεφθεί 70 χώρες, όπως πρόσφατα τις μέτρησαν οι δύο κόρες της, έχει φωτογραφίσει τους πάντες. Από τον Νέλσον Μαντέλα, τον Ουμπέρτο Έκο και τα χέρια του Δημήτρη Μυταρά, ως τον ανθρώπινο πόνο στην Παλαιστίνη, την φτώχεια στην Αιθιοπία, το προσφυγικό και την κρίση στην Ελλάδα.
Η Μάρω Κουρή έχει περάσει 27 χρόνια στο χώρο του μάχιμου φωτορεπορτάζ, με διεθνείς διακρίσεις. Έχει δημοσιεύσεις στα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου, ανάμεσά τους και το National Geographic. Έχει ταξιδέψει στις πιο μακρινές γωνιές της Γης για να καλύψει με τη φωτογραφική της μηχανή γεγονότα κοινωνικά, πολιτικά, ιστορικά.
Το 2009 τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτορεπορτάζ SCOOP στη Γαλλία για το θέμα «Το φυλαχτό – οι αλμπίνοι της Τανζανίας». Το περιοδικό «LIFE» την έχει επίσης ξεχωρίσει ως μία Φωτογραφία της Χρονιάς για την εικόνα της με τίτλο «Πύρινα Φτερά» που τράβηξε στα βίαια γεγονότα στο Σύνταγμα τον Οκτώβριο του 2011.
Την Παρασκευή (25/10) ξεκίνησε επίσης ένα εργαστήριο Master Class με τίτλο το “Ψηφιακό Σώμα και η Οπτικοακουστική Αφήγηση” με εμψυχωτή τον Επίκουρο καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Άγγελο Φλώρο. Το εργαστήρι που επίσης παρακολούθησε αρκετά μεγάλο ακροατήριο αναφέρεται στη γνώση εργαλείων για την ψηφιακή καταγραφή στην τρισδιάστατη μορφή. Το συγκεκριμένο εργαστήρι θα συνεχιστεί Σάββατο (26/10), Κυριακή (27/10) και Δευτέρα (28/10).