ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήλωση Ανδρέα Ξανθού για την απώλεια του Χρίστου Μακρή

Χρίστος ΜακρήςΔήλωση του βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού, για την απώλεια του καθηγητή Χρίστου Μακρή:

“Ο Χρίστος Μακρής «έφυγε» από τη ζωή με την καθολική αναγνώριση των πολιτών του Ρεθύμνου να τον συνοδεύει. Υπήρξε ο σοφός δάσκαλος που διαπαιδαγώγησε μερικές χιλιάδες μαθητών και μετέπειτα πολιτών του Ρεθύμνου στις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές αξίες. Φιλόλογος με πλούσιο συγγραφικό έργο, φυσιοδίφης και σπηλαιολόγος αλλά και ενεργός πολίτης που δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την εξουσία κάθε μορφής.

Είχε διατελέσει άμισθος έφορος αρχαιοτήτων Ρεθύμνου ενώ έχει αφήσει πλήθος αδημοσίευτων ερευνητικών μελετών για αρχαιολογικά θέματα. Η ανυποχώρητη στάση του απέναντι στην Απριλιανή δικτατορία οδήγησε στον απηνή διωγμό του ίδιου και της οικογένειάς του. Αγωνίστηκε για τη διάσωση της Παλιάς Πόλης και για τους περιαστικούς οικισμούς του Ρεθύμνου προτείνοντας ουσιαστικές και ρηξικέλευθες λύσεις.

Το Ρέθυμνο απευθύνει σήμερα το «ύστατο χαίρε» στον εργάτη του πνεύματος, στο συνεπή αγωνιστή, στον παιδαγωγό, στον ενεργό πολίτη Χρίστο Μακρή με την απόφαση να υπηρετήσει τις αξίες για τις οποίες εκείνος αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή”.