Ο Ιανουάριος του 2017 ξεκινά δυναμικά και δημιουργικά στο studio The Garage με 2 νέα εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν όσους αγαπούν την τέχνη του θεάτρου (ερασιτέχνες ή επαγγελματίες)!
1.Κυριακή 15/01, 11.00-15.00
Σεμινάριο Υποκριτικής: Εισαγωγή στη Μέθοδο Actors’ Studio, για την εκπαίδευση του ηθοποιού, με τη Σοφία Δερμιτζάκη.
“Η μέθοδος Actors’ Studio είναι ένα σύστημα ερμηνείας που πρωτοεισήγαγε στο Actor’s Studio της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’40 ο σκηνοθέτης και παραγωγός Λι Στράσμπεργκ. Εμβληματικές φυσιογνωμίες της έβδομης τέχνης χρησιμοποίησαν τη Μέθοδο για να ενσαρκώσουν μερικούς από τους πιο δύσκολους ρόλους τους. Η “Μέθοδος” μαθαίνει στον ηθοποιό πώς να κάνει χρήση του προσωπικού του υλικού στην ερμηνεία του ρόλου, έτσι ώστε αυτά που κάνει, λέει, ακούει και όσα συμβαίνουν γύρω του να είναι συγκεκριμένα και να τον αφορούν προσωπικά. Σκοπός της μεθόδου, δεν είναι ο ηθοποιός να παίξει τον εαυτό του, αλλά να διερευνήσει σε βάθος το ρόλο, μέσα από προσωπικά βιώματα και καταστάσεις”.
Τα μαθήματα του σεμιναρίου περιλαμβάνουν:
Χαλάρωση
Αισθητηριακές ασκήσεις
Ανάλυση κείμενου
Αυτοσχεδιασμό
Πρακτική μεταφορά της μεθόδου, μέσα από σκηνές ή μονολόγους του παγκόσμιου ρεπερτορίου
Οι συμμετέχοντες πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα.
Διάρκεια σεμιναρίου 4 ώρες. Κόστος 18 ευρώ
Για περισσότερες πληροφορίες για το Actor’s Studio: http://theactorsstudio.org/
(ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΙ).
Η Σοφία Δερμιτζάκη είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών με άριστα. Tην περίοδο 2002-2006 συμμετείχε στα σεμινάρια υποκριτικής με τη Μεθόδο του Actors’ Studio, με τον Α.Μανωλικάκη. Στο θέατρο πήρε μέρος στις παραστάσεις: Γράμματα σ’ένα φίλο Γερμανό, του Αλμπέρ Καμύ, σκηνοθεσία της ιδίας και της Στέλλας Κουφάκη, Οι Αγνοούμενοι-μια ενδιαφέρουσα ζωή του Β. Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία της ιδίας, Το κουκλόσπιτο του Ίψεν, σε σκην. Δ. Φοινίτση (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης), Δον Κιχώτης, σκην. Κ. Μεταξάκη, Ο πελεκάνος του Α. Στρινγκμπερκ, σκην. Δ. Φοινίτση, Ο Τυχερός στρατιώτης της Ξ. Καλογεροπούλου και Θ. Μοσχόπουλου, σκην. Κ. Μεταξάκη, Μαχαίρι στο κόκκαλο του Κ. Μουρσελά, σκην. Γ. Μαρκόπουλου, Σκοινοβάτη Απόπειρα, του Ζαν Ζενέ, σκην. της ιδίας, Από την κρύπτη στο φως με τρεις μπακιρενιες δεκαρες του Ε.Χ. Γονατά, σκην. Γ. Αναστασάκη, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Ο. Σαίξπηρ, σκην. Γ. Αναστασάκη, (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων), Πραγματικότητα, της Κ. Λιονάκη, σκην. Δ. Φοινίτση (Θεατρικό Αναλόγιο-Εθνικό Θέατρο), Γιου, της Όλγα Μούχινα, (Εθνικό Θέατρο, Πειραματική Σκηνή, σκην. Μ.Ζήρα), Οικογένεια Νώε, της Ξ.Καλογεροπούλου και Θ.Μοσχόπουλου, (ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων), σκην. Γ.Αναστασάκης κ.ά. Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες: Αέναη Κυπαρισσία, σκην. Ζαφείρη Χαϊτίδη, Ώμος προς ενοικίαση, σκην. Δ. Εμμανουηλίδη, Ναι κλαίω, σκην. Ν. Τραχανά. Διδάσκει στο Θεατρικό εργαστήρι του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου και έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις ερασιτεχνικών ομάδων.
2.Κυριακή 28/01, 11.00-15.00
Εργαστήριο κινητικού αυτοσχεδιασμού: «Κινούμαι κι επικοινωνώ. Διάλογος μέσω της κίνησης»
Στο πλαίσιο των σεμιναρίων για τη Σκηνική Παρουσία και Κίνηση, η Εριφύλη Δαφέρμου έρχεται από την Αθήνα για 3η φορά στο The Garage με ένα νέο σεμινάριο!
Σε αυτό το εργαστήριο θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια την κίνηση ως βασικό μέσο έκφρασης κι επικοινωνίας, με σκοπό την ανάπτυξη κινητικών διαλόγων ανά ομάδες. Θα μελετήσουμε ως εκ τούτου τις διαφορετικές δυναμικές στην ποιότητα της κίνησης, τις κατευθύνσεις μέσα στο χώρο, και φυσικά το ρόλο και τη χρήση της αναπνοής μας μεσα σε αυτό.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα.
(ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ Ε. ΔΑΦΕΡΜΟΥ).
Διάρκεια σεμιναρίου 4 ώρες- Κόστος: 18 ευρώ.
Η Εριφύλη Δαφέρμου είναι χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού. Αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού ‘Μοριάνοβα- Τράστα και με Υποτροφία του ΙΚΥ συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Laban Center London , σε πρακτικές Ευρωπαικού χοροθεατρου. Φοίτησε επίσης στο SNDO, (School for New Dance Development) στο Άμστερνταμ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αυτοχεδιασμού, σύγχρονου χορού, και θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικοθεατρικού σχήματος Dirty Granny Tales και της ομάδας – χώρου Lalo. Ζει στην Αθήνα όπου διδάσκει, χορεύει και χορογραφεί.
Για περισσότερες πληροφορίες και για τα 2 σεμινάρια και δηλώσεις συμμετοχής: 698 762 3792 ή στο inbox της σελίδας fb του The Garage.