ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Δωρεάν ταχύρρυθμη εκπαίδευση για μελισσοκόμους από το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου

Το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Ηρακλείου διοργανώνει δωρεάν τριήμερη εκπαίδευση της Δράσης 1.3 «Ταχύρρυθμες Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων 2021», στα πλαίσια εφαρμογής του Εθνικού προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με σκοπό τη βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας.

Η Εκπαίδευση περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου
  • Μελισσοκομικός εξοπλισμός & συντήρησή του
  • Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους
  • Μελισσοκομικά φυτά
  • Βασιλοτροφία, παραγωγή βασιλικού πολτού & προϊόντων κυψέλης
  • Εχθροί & ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης & αντιμετώπισής  

Εισηγητής της εκπαίδευσης θα είναι ο κος ΜΠΙΡΛΙΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

Η εκπαίδευση που θα γίνει με τηλε-κατάρτιση, απευθύνεται σε τριάντα (20) μελισσοκόμους (κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου), καθώς και ερασιτέχνες μελισσοκόμους (σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του αριθμού των καταρτιζόμενων από επαγγελματίες) και είναι συνολικής διάρκειας 15 ωρών. Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 8, 9 & 10 Ιουνίου 2021 (έναρξη 16:00 – λήξη 21.00) και οργανώνεται από το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου.

Η επιλογή των εκπαιδευομένων θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας, κατόπιν τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας στα παρακάτω αναγραφόμενα στοιχεία. Μελισσοκόμοι μη κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου, δύναται να παραστούν στην εκπαίδευση, σε περίπτωση που οι θέσεις δεν συμπληρωθούν από υποψήφιους κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου.

Τηλέφωνο: 2810-229443

E-mail: dimitra.her@otenet.gr