Εκατοντάδες επισκέπτες “πλημμύρισαν” το Χωριό του Άι Βασίλη στο 16ο Δημοτικό!

Για πέμπτη συνεχή χρονιά στήθηκε και φέτος στο 16ο Δημοτικό σχολείο της πόλης του Ρεθύμνου, το χωριό του Αϊ Βασίλη.

Το ιδιαίτερα ευφάνταστο αυτό χωριό, “πλημμύρισε” από εκατοντάδες λιλιπούτειους φίλους Άι Βασίλη, που είχαν την δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να θαυμάσουν από κοντά τον αγαπημένο τους Άγιο. Ο Άγιος Βασίλης μάλιστα, δέχτηκε στο σπίτι του και το συνεργείο της “Νέας Τηλεόρασης” και έστειλε τις δικές του ευχές σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Μέσα σ’ ένα 24ωρο δέχτηκε πάνω από 1.500 άτομα που θέλησαν να ζήσουν το δικό τους παραμύθι απολαμβάνοντας την μαγεία των Χριστουγέννων.

Ο λόγος για το χωριό του Άι Βασίλη που για πέμπτη συνεχή χρονιά στήθηκε και φέτος στην αυλή του 16ου δημοτικού σχολείου στο Ρέθυμνο.

Στο χωριό του Άι Βασίλη, ξεχωριστή θέση είχε το σπιτάκι του αγαπημένου αγίου του παιδιών. Ο Άι Βασίλης πρόσχαρος τα καλωσόριζε και εκείνα με την σειρά τους, του ζήτησαν το δικό τους ξεχωριστό δώρο.

Στο ιδιαίτερα ευφάνταστο αυτό χωριό τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στο σπίτι της χιονάτης, στο εργοστάσιο σοκολάτας, στα εικαστικά εργαστήρια, αλλά και να ακούσουν παραμύθια, να παίξουν, να αθληθούν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν.

Η όλη προσπάθεια -που στηρίζεται στον εθελοντισμό σύσσωμης της σχολικής κοινότητας του 16ου δημοτικού- έστειλε και ξεχωριστό μήνυμα ανθρωπιάς. Το Σχολείο στήριξε την “Ηλιαχτίδα (Μη κερδοσκοπικός σύλλογος φίλων παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα), τους “Δότες Ζωής Ρεθύμνου” (Μη κερδοσκοπικός σύλλογος για την εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών) και το “Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου -ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”.