ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση μνήμης στο Μνημείο των πεσόντων της Μάχης Ποταμών Αμαρίου

To παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣE Ρέθυμνου πιστό στο καθήκον του, να μείνει ασβέστη η μνήμη όσων έχυσαν το αίμα τους για το υπέρτατο αγαθό της ειρήνης και της ελευθερίας τίμησαν στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 στο Μνημείο των πεσόντων Μάχης Ποταμών, τους μαχητές του ΕΛΑΣ όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του παραρτήματος Ρέθυμνου Ελένη Δραμιτινού – Ουρανού, με ένα σύντομο χαιρετισμό, ενώ στη συνέχεια έκανε χαιρετισμό ο πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Χανίων Μπάμπης Πετράκης και έγινε ιστορική αναδρομή της μάχης από τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη, μέλος της διοίκησης του παραρτήματος Ρέθυμνου.

Ακολούθησε ανάγνωση ποιήματός από τη συλλογή του αξέχαστου Μίχαλου Σταυρακάκη από τα Ανώγεια, «Κατάρα στον πόλεμο».

Στη ομιλία του, ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης και Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ, αναφέρθηκε στην σημασία της μάχης, καθώς και συνολικά στην δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στην Κρήτη και την συμβολή του. Τα συμπεράσματα από την ιστορική πείρα είναι διαχρονικά και αποδεικνύουν ότι μόνο ο ίδιος ο λαος μπορεί να σώσει τον λαό, και να γράψει ιστορία, ακόμα και όταν ο εχθρός φαίνεται ανίκητος.

Κρατήθηκε 1′ σιγή και αμέσως μετά οι παραβρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι:

Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, εκ μέρους της οποίας στεφάνι κατέθεσε ο Στράτος Μανιαβός, επίσης ο Μανουσογιάννης Μανούσος δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλέκος Μαρινάκης και Νίκος Μανουσάκης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι.

Από το παράρτημα Ρεθυμνου ΠΕΑΕΑ_ΔΣΕ   ο Βασίλης Φασούλας μέλος της διοίκησης

Από το παράρτημα Χανίων ο αντιπρόεδρος Στέφανος Μυλωνάκης

Από το Δήμο Αμαριου ο αντιδήμαρχος Παύλος Κούρκουλος