ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκδρομή για αθητές και γονείς του 14ου Δημοτικού στην Ελεύθερνα παρέα με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου οργάνωσε εξόρμηση στην ιστορική Ελεύθερνα.

Με σύμμαχο τον καιρό, η πολυπληθής ομάδα 80 ατόμων (γονείς και παιδιά), συναντήθηκε στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας. Εκεί τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούν οι περιστάσεις, σε μικρές ομάδες των 20 ατόμων, ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου από τον κ. Βασίλη Τζουρά, ο οποίος ενθουσίασε με τις γνώσεις του αλλά και με τον τρόπο που προσέγγισε τα παιδιά.

Ακολούθησε η επίσκεψη σε τρία σημαντικά σημεία του αρχαιολογικού χώρου τα οποία είναι ανοιχτά στο κοινό, το Πυργί, την Ακρόπολη και τις Ρωμαϊκές Δεξαμενές όπου συνεχίστηκε η ξενάγηση και στο τέλος κάθισαν όλοι για λίγη ξεκούραση και ένα πικνίκ μέσα στην πανέμορφη φύση την ηλιόλουστη αυτή Κυριακή.

Η εξόρμηση αυτή, συνδύασε περίπατο στην φύση που τόσο έχουμε όλοι ανάγκη, με ιστορία, εικόνες και αφηγήσεις για ήρωες, πολέμους, ταφές, τον Όμηρο, Ρωμαίους, το εμπόριο και τις επιρροές πολιτισμών, έθιμα και τόσα άλλα.

Η ομάδα του Ορειβατικού Συλλόγου (8 συνοδοί) ανέλαβε τον σχεδιασμό της εξόρμησης αυτής και να γίνουν όλα τα στάδια με ασφάλεια. Παράλληλα πέρασαν μηνύματα στα παιδιά για σεβασμό στην φύση και πως συμπεριφερόμαστε για να είμαστε ασφαλείς στην εξοχή.

Ευχαριστίες στον κ. Τζουρά για την εξαιρετική ξενάγηση και μπράβο στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου για την πρωτοβουλία αυτή, που καλό θα είναι να έχει μιμητές.

Μικροί και μεγάλοι με έκδηλο ενθουσιασμό είπαν ότι αυτή η εξόρμηση ήταν μόνο η αρχή!