ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ένα καλωσόρισμα στους πρωτοετείς του ΣΔΕ Ρεθύμνου και του παραρτήματος του Αγίου Βασιλείου από το δεύτερο κύκλο

Οι εκπαιδευόμενοι του δεύτερου κύκλου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου στην έδρα και στο παράρτημα του Αγίου Βασιλείου είχαν σχέδια να καλωσορίσουν με το δικό τους τρόπο τους πρωτοετείς, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, αλλά δυστυχώς, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών πανδημίας του Cοvid 19 δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη εκδήλωση υποδοχής.

Οι δευτεροετείς εκπαιδευόμενοι με έδρα την πόλη του Ρεθύμνου θέλησαν να συγχαρούν τους πρωτοετείς για την απόφασή τους και να μοιραστούν μαζί τους τις εμπειρίες τους για το σχολείο.

«Καλωσορίζουμε τους πρωτοετείς και τους συγχαίρουμε για την τόσο σπουδαία απόφασή τους να επιστρέψουν στα θρανία. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους δεν πήγε σχολείο ή εγκατέλειψε το σχολείο τα παλιότερα χρόνια. Όμως, ποτέ δεν είναι αργά για να κυνηγάς τα όνειρά σου! Σας ευχόμαστε να εκπληρώσετε το στόχο σας. Καλή σχολική χρονιά!!!» ευχήθηκαν θερμά η Μαρία Γιαννούλη, η Νίκη Κληρή, η Στέλλα Μανωλάκη, η Μερίτα Μπρούτσι, η Δρήτα Λάζρη, η Δραγάνα Στογιάνοβα, η Αιμιλία Φωτάκη και η Κατερίνα Χριστοφοράκη.

Η Δήμητρα Σιταρένιου μοιράζεται τη δική της εμπειρία:
«Πέρυσι τέτοιο καιρό είχα πάρει την απόφαση να κάνω ένα βήμα στη ζωή μου, να περάσω τα όριά μου για να κατακτήσω ένα μέρος των ονείρων μου. Αυτή η απόφαση ήταν ίδια με αυτή που έχετε πάρει και εσείς τώρα. Για μένα εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά. Μου δόθηκε η ευκαιρία να φύγω από το άγχος της καθημερινότητας, να κάνω καινούργιους φίλους, και να περνάω δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο μου».

Η Μάρθα Παπαδάκη αναφέρει «Όταν πρωτοήρθα είχα άγχος, γιατί νόμιζα ότι θα έχω ένα σωρό διαβάσματα, όπως όταν ήμουν μικρή, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο, αφού σα νέα μαμά δε μου μένει πολύς χρόνος. Αντίθετα, βρήκα πρακτική γνώση,  καθηγητές με κατανόηση και συνέπεια, συμμαθητές από διαφορετικές ηλικίες και μέρη και είμαι υπερήφανη που αλληλεπιδρώ όχι μόνο με τη γνώση, αλλά με νέες κουλτούρες και γλώσσες».

Η Νεκταρία Καμπιτάκη συμπληρώνει: «Στο σχολείο περνάμε πολύ όμορφα και ξαναθυμόμαστε τα παιδικά μας χρόνια. Μαθαίνουμε πράγματα και κάνουμε ασκήσεις της καθημερινής ζωής».

Η Αλκέτα Κόλα, από τη μεριά της, νιώθει πολύ ευχαριστημένη που μαθαίνει πολλά πράγματα, που έχει πολλούς καλούς συμμαθητές και που η διευθύντρια, όπως και οι υπόλοιποι  καθηγητές, την καλωσορίζουν με πολύ όμορφο τρόπο.

Ο Γιάννης Αναστασίου προσθέτει ότι όλοι στο σχολείο είναι ίσοι, καθηγητές και μαθητές και ότι όλοι μαθαίνουν από όλους και το απολυτήριο είναι ισάξιο με αυτό του Γυμνασίου, αν και η φοίτηση είναι διετής.

Τέλος, η Ρομίνα Σέχου πληροφορεί ότι στο σχολείο, εκτός από τα μαθήματα γίνονται και διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου με τη βοήθεια των καθηγητών και προτρέπει εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους, παρά τις δυσκολίες της τωρινής κατάστασης.

Οι εκπαιδευόμενοι του παραρτήματος του ΣΔΕ Ρεθύμνου, στο εκτός έδρας τμήμα του  Αγίου Βασιλείου, καλωσορίζουν και αυτοί με τη σειρά τους πρωτοετείς και τους εύχονται καλή δύναμη στην προσπάθειά τους αυτή.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, εκπαιδευόμενος του Β΄ κύκλου,καλωσορίζει τους πρωτοετείς και τους συγχαίρει για την ευκαιρία στη γνώση που δίνουν στον εαυτό τους. Επίσης, τονίζει το όμορφο κλίμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στους εκπαιδευομένους μεταξύ τους, αλλά και μεταξύ των εκπαιδευόμενων και των εκπαιδευτικών την προηγούμενη σχολική χρονιά και εύχεται να πραγματοποιηθεί το ίδιο και την τωρινή.

Η Ελένη Δρολάπα προτρέπει τους πρωτοετείς να είναι τώρα στην αρχή λίγο υπομονετικοί. Επίσης, αναφέρει: «Θα είναι μια πολύ όμορφη περίοδος της ζωή σας. Θα μάθετε πολλά πράγματα και θα ξεφύγετε από την καθημερινότητα».

Η Βασιλική Μακρυπόδη θέλει πάρα πολύ να γνωριστούν οι εκπαιδευόμενοι των δυο κύκλων μεταξύ τους και εκφράζει την προθυμία των εκπαιδευόμενων του Β κύκλου να βοηθήσουν τους πρωτοετείς σε ότι χρειαστούν για την καλύτερη προσαρμογή τους στο σχολείο.

O Ρουκουνάκης Μανόλης εύχεται αρχικά στους πρωτοετείς «Χίλια καλωσορίσματα, φίλοι μας και πρωτάκια» και τους προτρέπει στη συνέχεια, με χιούμορ, να τρέξουν αμέσως στην τάξη και να μη χάσουν κανένα μάθημα, όπως ταιριάζει σε μερακλήδες ανθρώπους σαν και αυτούς που αποφάσισαν να επιστρέψουν στο σχολείο σε μεγάλη ηλικία για να συνεχίσουν να μαθαίνουν νέα πράγματα, χωρίς να εφησυχάζουν.

Το παράρτημα επισκέφτηκε και η διευθύντρια του ΣΔΕ Ρεθύμνου Ειρήνη Αντωνίου που ευχήθηκε από κοντά στους νέους εκπαιδευόμενους καλή αρχή στο νέο ταξίδι τους προς τη γνώση και τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του σχολείου. Επίσης, στο παράρτημα παραβρέθηκαν ο υπεύθυνος παιδείας του Δήμου Αγίου Βασιλείου κ. Τσουρδαλάκης Αντώνιος και ο εκπρόσωπος για τα ζητήματα δια βίου εκπαίδευσης κ. Φραγκιουδάκης Σταύρος που ευχήθηκαν με τη σειρά τους καλή σχολική χρονιά και δήλωσαν για ακόμα μία φορά την έμπρακτη στήριξη του Δήμου.

Ευχόμαστε από καρδιάς στους νέους εκπαιδευόμενους μια χρονιά γεμάτη όμορφες εμπειρίες και γνώσεις!!!