ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εννέα θέσεις μόνιμων γιατρών για το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Εννέα θέσεις μόνιμων γιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας  για το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, κατόπιν αιτήματος της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Οι τρεις από τις 9 θέσεις επαναπροκηρύχτηκαν καθώς περιλαμβανόταν στην προηγούμενη προκήρυξη (Φεβρουάριος 2020), αλλά απέβησαν άγονες αφού δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψη τους.

Στην νέα προκήρυξη ,οι συγκεκρμένες θέσεις είναι αναβαθμισμένες. Πρόκειται για δυο θέσεις Παθολόγων σε βαθμό Διευθυντή, δυο θέσεις Αναισθησιολόγων επίσης σε βαθμό Διευθυντή και μία θέση Ακτινολόγου σε βαθμό Επιμελητή Α’ .

Αναλυτικά,οι 9 θέσεις που προκηρύχθηκαν είναι:

  • 2 θέσεις Διευθυντή Αναισθησιολογίας
  • 2 θέσεις Διευθυντή Εσωτερικής Παθολογίας
  • 1 θέση  Επιμελητή Α’ Εσωτερικής Παθολογίας
  • 1 θέση Επιμελητή Β’ Πνευμονολογίας-Φυματολογίας
  • 1 θέση Eπιμελητή A’ Ακτινολογίας
  • 1 θέση Επιμελητή Α’ Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας, ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας ή Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας με εμπειρία στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στην ΜΕΘ ή Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής με εμπειρία στην επείγουσα ιατρική για το ΤΕΠ
  • 1 θέση  Επιμελητή Β’ Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας, ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας ή Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας με εμπειρία στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στην ΜΕΘ ή Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής με εμπειρία στην επείγουσα ιατρική για το ΤΕΠ.

Στη σχετική ανακοίνωση της, η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, αναφέρει:

«Την προκήρυξη 38 ειδικευμένων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία της Κρήτης ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας σήμερα, ακολούθως των σχετικών αιτημάτων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και των νοσοκομείων ευθύνης της.

Η σημερινή προκήρυξη των μόνιμων θέσεων των γιατρών, σε συνέχεια της προκήρυξης των 83 και των 6 επιπλέον μονίμων θέσεων γιατρών ΕΣΥ στα νοσοκομεία της Κρήτης αποτελεί έκφραση της βούλησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και των συνεργατών της, για τη στελέχωση των μονάδων υγείας του νησιού με μόνιμο προσωπικό, της συνέπειας και της τήρησης των σχετικών δεσμεύσεων, σε διάστημα μόλις ενός έτους μετά την ανάληψης των καθηκόντων τους.

Η πλήρωση των παραπάνω θέσεων θα συμβάλλει σημαντικά και στη λειτουργία και ανάπτυξη των νέων κλινών ΜΕΘ»