ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Έπεσε» ξανά η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων – Νέα ταλαιπωρία στα λύκεια!

Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί από τις 6 το πρωί προσπαθούν να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων για να κληρώσουν τα θέματα των σημερινών εξετάσεων και δεν έχουν καμιά δυνατότητα πρόσβασης.

Το ΙΕΠ απαντά στους εκπαιδευτικούς που επικοινωνούν ότι υπάρχει πρόβλημα. Σήμερα δίνουν εξετάσεις στα Λύκεια όλες οι τάξεις καθώς οι εξετάσεις της Γ’ Λυκείου που δεν έγιναν χθες έχουν μεταφερθεί για σήμερα. Αναμένονται οδηγίες από το υπουργείο παιδείας.

Υπενθυμίζουμε ότι η τράπεζα θεμάτων είχε καταρρεύσει πανελλαδικά χθες το πρωί και τελικά άρχισε να υπολειτουργεί μετά τις 9:30 το πρωί, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει δύο ώρες τουλάχιστον η έναρξη των εξετάσεων της πρώτης βάρδιας, πράγμα που παρέσυρε και τη δεύτερη βάρδια που θα ξεκινούσε κανονικά στις 10:30. Το αποτέλεσμα ήταν ή να αναβληθούν εξετάσεις –ακόμα και της Γ΄λυκείου σε κάποια σχολεία.

Τα Υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης απέδωσαν τη χθεσινή κατάρρευση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων σε κακόβουλη επίθεση.

Αντιδράσεις από την ΟΛΜΕ, ζητά την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει «την κατάρρευση της πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων» που οδήγησε «τα σχολεία όλης της Ελλάδας να αδυνατούν να βγάλουν θέματα» προκειμένου να διεξαχθούν οι εξετάσεις.

Όπως τονίζει η ΟΛΜΕ «για να γίνει η κλήρωση των θεμάτων από την Τράπεζα, οι καθηγητές αναγκάζονται να βρίσκονται στα σχολεία από τις 7:00 το πρωί».

«Είναι, δε, τόση η επιμονή του υπουργείου στο συγκεκριμένο μέτρο, που προτιμάει να βασανίζει για ώρες καθηγητές και μαθητές, παρά να δώσει μία απλή οδηγία οι εξετάσεις να γίνουν με θέματα που θα βάλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί» εξηγεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Μάλιστα η ΟΛΜΕ υπογραμμίζει ότι «αν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το απλό ζήτημα ενδοσχολικές εξετάσεις, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γίνει αν συμβεί κάτι παρόμοιο στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες μέρες».

«Ακόμα και αν η πλατφόρμα τελικά λειτουργήσει, η ΟΛΜΕ επιμένει να ζητά την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που λειτουργούν σαν φίλτρα απόρριψης μαθητών από τα Λύκεια, που έχουν οδηγήσει σε σημαντική εντατικοποίηση τη μαθησιακή διαδικασία και σε αύξηση του άγχους των μαθητών» αναφέρει καταληκτικά η ΟΛΜΕ.