ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη του βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθού στο IKA Ρεθύμνου

Ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ανδρέας Ξανθός επισκέφτηκε τη Δευτέρα 19/11 την Υγειονομική Μονάδα του ΕΟΠΥΥ και τις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ Ρεθύμνου, ενημερώθηκε για τα προβλήματα των εργαζομένων και συζήτησε μαζί τους τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ειδικά για τον ζωτικής σημασίας χώρο της Υγείας.

Στην υγειονομική μονάδα του ΕΟΠΥΥ, ο Διευθυντής κ. Τσουπάκης, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό παρουσίασαν τα συσσωρευμένα προβλήματα μιας υπηρεσίας που καλείται να εξυπηρετήσει το σύνολο σχεδόν των ασφαλισμένων του νομού. Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο εξακολουθεί να είναι κλειστό εδώ και πολύ καιρό, η προκήρυξη για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων έχει «παγώσει», οι συμβάσεις των περισσότερων από τους υπηρετούντες γιατρούς λήγουν σύντομα χωρίς τη διαβεβαίωση ότι θα ανανεωθούν, ο χρόνος διεκπεραίωσης των ραντεβού είναι πολύ πιεστικός (ειδικά στο Παιδιατρικό Ιατρείο τα 10’ είναι απολύτως ανεπαρκή) και συχνά δεν φτάνει ούτε για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η έλλειψη νοσηλευτών είναι τεράστια με αποτέλεσμα το απόγευμα όλα τα ιατρεία να λειτουργούν χωρίς νοσηλευτική κάλυψη, η απουσία επισκέπτριας υγείας δυσχεραίνει την εκτέλεση των εμβολιασμών, οι καθυστερήσεις στην αποστολή ειδικών φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ είναι πολύ μεγάλες και τέλος, το οδοντοτεχνικό εργαστήριο έχει πολύ αυξημένο φόρτο εργασίας λόγω της διακοπής λειτουργίας του αντίστοιχου στο νομό Χανίων, χωρίς όμως να ενισχυθεί με προσωπικό και χωρίς οι εργαζόμενοι να έχουν ενταχθεί στα ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Στις διοικητικές υπηρεσίες, ο κ. Ξανθός ενημερώθηκε για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και τη δυσκολία να ανταποκριθεί το ΙΚΑ στις απαιτήσεις των ασφαλισμένων του Νομού Ρεθύμνου. Ειδικότερα ο κ. Ξανθός ενημερώθηκε για το θέμα της απόλυσης 500 υπαλλήλων του ΙΚΑ πανελλαδικά (που ήταν επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008), ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Ρεθύμνου που καλύπτουν πολύ σημαντικές ανάγκες της Υπηρεσίας.

Ο κ. Ξανθός δεσμεύτηκε να αναδείξει τα μείζονα προβλήματα της Υγειονομικής Μονάδας του ΕΟΠΥΥ και των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Ρεθύμνου και να αξιοποιήσει όλα τα περιθώρια κοινοβουλευτικού ελέγχου για την προώθηση των αναγκαίων λύσεων. Ενημέρωσε τέλος τους εργαζόμενους ότι, ειδικά για το θέμα της απόλυσης των 500 υπαλλήλων, έχει ήδη κατατεθεί ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Βουλή.