ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ Εύας Θοτς

Εύας Θοτς: “Αύγουστος. Τελευταίος αλλά βασιλιάς”

Αύγουστος

Αύγουστος. Τελευταίος αλλά βασιλιάς. Γεμάτος αρώματα, ηλιοβασιλέματα, φεγγάρια, γαλάζιο χρώμα με γεύση αλμύρα. Τον Αύγουστο, τον νιώθεις με όλες σου τις αισθήσεις. Δεν έχει σημασία αν δουλεύεις ή αν κάνεις διακοπές.

Ο Αύγουστος έχει μία άλλη αίγλη, έχει μία ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητα μας. Είναι σαν την καρδιά του ζουμερού εύγευστου καρπουζιού. Σαν το αντιηλιακό που δίνει την χρυσή λάμψη στο σώμα. Είναι σαν την πρώτη γουλιά τεκίλας μετά από μία κουραστική μέρα. Σαν την πρώτη τζούρα μετά την ερωτική συνεύρεση. Ο Αύγουστος, είναι σαν τον μοναδική-ό ερωμένη παύλα εραστή, που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσα χρόνια και αν περάσουν.

Ο μήνας, που οι μικρές απολαύσεις είναι σαν μεγάλες εκπλήξεις. Μέρες ηλιοκαμένες. Νύχτες φεγγαρόλουστες. Δώρο από το σύμπαν τούτος ο μήνας. Τον ρουφάς με το καλαμάκι και σε γεμίζει με αναμνήσεις.

Αύγουστος. Ο μηνας που έχει μέσα του την λέξη “γούστο”. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά. Χαιδεύω νωχελικά την χάντρα από το περλένιο κολιέ μου και ψυθιρίζω… “Αύγουστε, σε αγαπώ…” Καληνύχτα.

#Εύας_θοτς σάμερ μουντ…