ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ Εύας Θοτς

Εύας Θοτς: Μπότοξ και ξερό ψωμί

ΜπότοξΑν παρατηρήσεις τις φωτογραφίες στα περιοδικά, θα σου φανούν όλες οι γυναίκες ίδιες. Ίδιες, κούκλες, αψεγάδιαστες. Τέλεια κατάλευκα ίσια δόντια. Χείλη αισθησιακά. Δεν υπάρχουν σακούλες, ούτε ρυτίδες κάτω από τα μάτια σε καμία ηλικιακή ομάδα. Τα στήθη στητά. Το κορμί γυμνασμένο. Το μαλλί πλούσιο και μακρύ. Οι βλεφαρίδες κάγκελο.

Τι και αν εσύ θυμάσαι αυτή την διάσημη παλιά, πριν 20 χρόνια και είχε κάτι ρυτίδες στο κούτελο. Τώρα; Πλακάκι κουζίνας. Λείο και λαμπερό. Ολες ίδιες. Μπότοξ, πλαστικές, δίαιτες, γυμναστικές, βλεφαροπλαστικές. Καμία ατέλεια. Καμία ζάρα. Κανένας μαύρος κύκλος. Όλα τεντωμένα. Ψεύτικα. Δεν είμαι εναντίον, αλλά αλήθεια, είναι όλες ίδιες. Και προφανώς έχουν όλες την ίδια ανασφάλεια.

Φαντάζομαι και την ίδια αν-ευτυχία,για να μην την πω δυστυχία. Αλλού είναι η ουσία. Και σας το λέω εγώ που όλο και κάτι ώρες ξοδεύω σε κομμωτήρια και άλλα. Η ομορφιά του προσώπου και του σώματος, ουδεμία σχέση με την ομορφιά της ζωής. Εξάλλου κανείς δεν ζει για πάντα και κανείς δεν μένει νέος. Ο χρόνος θα φανεί αργά η γρήγορα. Μπότοξ, ξεμπότοξ ο χρόνος κυλάει. Άστον να φαίνεται. Δεν πειράζει.

#Εύας_θοτς