ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ Εύας Θοτς

Εύας Θοτς: Καλή επιτυχία Ελλάδα

η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδαΜια δύσκολη μέρα για την κυβέρνηση. Οχι. Μια δυσκολη μερα για τον Συριζα. Οχι. Η μερα ειναι δυσκολη για μενα, για σενα, για όλους μας.

Πρώτη φόρα όσο με θυμάμαι, ακούω και βλέπω το καναλι της βουλής. Δεν είμαι “αριστερή”, δεν τους ψήφισα, δεν τους περιμενω ομως και στην γωνία με το ρόπαλο. Η χώρα βρωμάει την σαπίλα των διεφθαρμένων. Η χώρα εχει καρκίνο και δεν θα θεραπευτεί ουτε με μία ασπιρίνη, αλλά ούτε και με σκυμμένο το κεφάλι.

Δεν ειμαι πολιτικη αναλύτρια, σχεδον σιχαινομαι την πολιτική,τα κομματοσκυλα και την μονοφθαλμία. Ο Αλέξης, είναι ο συμμαθητής που προσπαθει να πάμε εκδρομή μια βροχερή μέρα. Μπορεί να μην τα καταφέρει. Αλλά υψωνει το αναστημα και αν πετύχει θα χαρουμε όλοι. Οποιος σπέρνει την καταστροφολογία, μπορει να αγαπάει την Ελλάδα, αλλά δεν αγαπάει τους Ελληνες. Και εμεις χρειαζόμαστε καποιον να αγαπάει τους Ελληνες. Εμάς. Που καθε μέρα μετράμε τα λεφτά για τα γαμησιάτικα των τραπεζών. Δεν ειναι κακο να αφουγκράζεσαι καμια φορά, βγαζοντας τις ωτοασπίδες. Δεν ειναι κακο να βλέπεις καμια φορά, βγάζοντας τα μαύρα γυαλιά και τις παρωπίδες. Μια δύσκολη μέρα για την κυβέρνηση και τον Συριζα; Οχι. Αν η σκεψη σου ειναι να τα πάει χάλια η νέα κυβέρνηση, εισαι και εσυ μερος του προβλήματος.

Η μερα ειναι δυσκολη για την Ελλάδα. Ρε γαμώτο,ξεκόλλα. Μπορεί και ολα να πάνε καλά. Τι θα λες τότε; Ντυσου καλά σήμερα. Φυσάει νέος άνεμος. Απο λιμάνι μονο μην πας. Σαν άλλη Δαφνη Μποκοτα, θα κλεισω λέγοντας “Καλη επιτυχία Ελλάδα”…

Καλημέρα… ‪

#‎Εύας_θοτς‬