Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Δήμου Μυλοποτάμου

8 Αυγ 2023 στις 21:00 - 23:00

3€

Η «Γη Μυλοποταμου» φιλοξενεί ένα μεγάλο διεθνές φεστιβάλ χορού, την Κυριακη 6 Αυγούστου 2023: «2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Δήμου Μυλοποτάμου» (διήμερο Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών).

Ο χορευτικός σύλλογος «Τ’ Aόρι» από την Αξό, στο πλαίσιο της πολύχρονης προσπάθειας του για την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και προβολής του Μυλοποτάμου, διοργανώνει το δεύτερο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακού χορού, όπου θα συμμετέχουν χορευτικές ομάδες από την Σερβία, Γεωργία, Ουκρανία, Ρουμανία καθώς και από την πόλη της Νάουσας.

Ο χορευτικός σύλλογος με οδηγό το μεράκι και το πάθος των μελών του κατάφερε να μετατρέψει το αρχικό του όραμα σε μια μεγάλη γιορτή της παράδοσης και του πολιτισμού. Το διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακού χορού και μουσικής έχει ως σκοπό την ανάπτυξη επικοινωνίας, την καλλιέργεια φιλικών δεσμών και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν, δίνοντας επίσης την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και στο κοινό να γνωρίσουν μέσα από το χορό και την μουσική την παράδοση και τον πολιτισμό των φιλοξενούμενων συγκροτημάτων.

Κυριακή 6 Αυγούστου – Το πρόγραμμα: 

19:30: «Μια αγκαλιά τραγούδια» από την παιδική χορωδία του Δήμου Μυλοποτάμου.
20:30 «Προσπάθησε να καταλάβεις το ρυθμό που κυβερνά τους ανθρώπους…» από την Ειρήνη Γαβριλακη, αρχαιολόγο – συγγραφέα
21:30: «2ο Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακού χορού», απο τον χορευτικό σύλλογο «Τ’ ΑΟΡΙ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αξού – Λιβάδας και τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Περάματος. συνδιοργάνωση με Περιφέρεια Κρήτης, Επιμελητήριο Ρεθύμνης και Υπηρεσίες Πολιτισμού Προαθωνικος.

Τρίτη 8 Αυγούστου: Οι χορευτές του κόσμου θα ξεχυθούν σε ένα πολύχρωμο ποτάμι στον κεντρικό δρόμο της Αξού δίνοντας ζωντάνια στο χωριό.

Διοργάνωση: Οργανισμός πολιτισμού τουρισμού και νέας γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ»
Χορευτικός σύλλογος «Τ’ Αόρι» Αξού Μυλοποτάμου
Πολιτιστικός επιμορφωτικός σύλλογος Περάματος
Πολιτιστικός σύλλογος Αξού – Λιβάδας

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Υπηρεσίες πολιτισμού Προαθωνικός

Χώρος Διεξαγωγής

Αξός
Αξός
Αξός, Ρεθύμνου Ελλάδα
+ Χάρτης Google