Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Φεστιβάλ Αντίβαρο: Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη από την ομάδα Αντίβαρο

30 Μαρ 2023 στις 21:00

10€

Πιστό στο ραντεβού του, το Αντίβαρο μάς καλεί στο φετινό 8ο ομώνυμο Φεστιβάλ που πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, στο ατμοσφαιρικό θέατρο της οδού Κριτοβουλίδου 15-17.

Η έναρξη γίνεται με μια αρχαία τραγωδία, την Άλκηστη του Ευριπίδη, παιγμένη από 11 ηθοποιούς σε κλειστό χώρο.

Ένας θεός, χρωστώντας χάρη σ’ έναν θνητό, τού δίνει ένα ασυνήθιστο προνόμιο. Μια γυναίκα δέχεται να πεθάνει στη θέση του άντρα της, θέτοντάς του όμως έναν αξιοσημείωτο όρο. Ένας ημίθεος-φιλοξενούμενος προκαλεί αγανάκτηση με την συμπεριφορά του. Αποφασίζει να επανορθώσει και αντιστρέφει μια κατάσταση που φαίνεται μη αναστρέψιμη. Η αγάπη και η αφοσίωση μιας γυναίκας που δε διστάζει να θυσιαστεί για χάρη του συζύγου της. Μια γυναίκα-μάνα που επιλέγει να πεθάνει για να χαρίσει στα παιδιά της μια ασφαλέστερη ζωή. Μια γυναίκα ψυχρά λογική που στη ζυγαριά της επιβίωσης βάζει την καλή ζωή των παιδιών της, πεθαίνοντας η ίδια. Ο σεβασμός και ο θαυμασμός που γεννά η πράξη αυτή στους γύρω της. Το ιερό καθήκον της φιλοξενίας, η ανυπέρβλητη δύναμη της ίδιας της ζωής και το αναπόφευκτο του θανάτου, η Ανάγκη ως κινητήρια δύναμη των πάντων. Όλα αυτά είναι ζητήματα που φέρνει στην επιφάνεια το έργο και η παράσταση.

Η σκηνοθεσία είναι του Μανόλη Σειραγάκη, τα σκηνικά του Γιάννη Χατζηβασιλείου, τα κοστούμια της Κάλλης Καραδάκη, η μουσική του Στέλιου Ζουμαδάκη και του Νίκου Περπιράκη, ο οποίος και παίζει ζωντανά επί σκηνής φλάουτο με ράμφος. Παίζουν επίσης Σάρα Τζορμπατζί, Νίκος Βαράκης, Χρήστος Παππάς, Μαρία Βασιλειάδου, Μαρκέλλα Πετρογιαννάκη, Άρτεμις Ψωμά, Αφροδίτη Σιαφάκα, Δημήτρης Βαρελάς, Ελένη Τσιρμπά-Αναγνώστου, Θανάσης Μαλιαρίτης, Αντώνης Βαμιεδάκης, Γιάννης Χατζηβασιλείου και τα παιδιά Μυρτώ Μπολάκη – Κασωτάκη, Σωτήρης Σειραγάκης, Θάλεια Ορφανού, Νικόλας Ορφανός.

Προστέθηκαν δύο έκτακτες παραστάσεις στις 30 και 31 Μαρτίου. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Όλες οι παραστάσεις του 8ου Φεστιβάλ Αντίβαρο είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Μανόλη Ζαχαράκη που έφυγε πρόσφατα.

Κράτηση εισιτηρίων γίνεται στο 6988399325. Η τιμή τους παραμένει σταθερή από την πρώτη χρονιά ίδρυσης του Φεστιβάλ στα 10 και 8 Ευρώ, ενώ διατίθεται και κάρτα διαρκείας για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ στην τιμή των 50 και 40 ευρώ αντίστοιχα.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στα 9μμ στο θέατρο Αντίβαρο στην οδό Κριτοβουλίδου 15-17.

Χώρος Διεξαγωγής

Κέντρο Κρητικής Λαϊκής Τέχνης
Κριτοβουλίδου 15
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2831051501