Εξοπλισμό για τη Μονάδα Χημειοθεραπείας παρέλαβε το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Εξοπλισμό για τη Μονάδα Χημειοθεραπείας παρέλαβε το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες θεραπείας ογκολογικών ασθενών.

Ο εξοπλισμός αφορά τρεις καρέκλες χημειοθεραπείας, οι οποίες πληρούν όλες τις προδιαγραφές για τη φροντίδα των συγκεκριμένων ασθενών και η δαπάνη τους καλύφθηκε από το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου η Μονάδα Χημειοθεραπείας, η οποία στελεχώθηκε με μόνιμο Ιατρό Ογκολόγο τον περασμένο Μάρτιο (2018), έχει πραγματοποιήσει συνολικά 766 εισαγωγές – θεραπείες (χημειοθεραπείες και βιολογικές θεραπείες) καθώς, επίσης, και 730 επισκέψεις ασθενών στο εξωτερικό Ογκολογικό Ιατρείο για το έτος 2018.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της Μονάδας, το Νοσοκομείο έχει τριπλασιάσει τον αριθμό εξυπηρετούμενων ασθενών, καθώς και τον αριθμό των θεραπειών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει σημαντικό αριθμό περιστατικών τα οποία εξυπηρετούνταν από τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου.