ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτές Ρόκκας 2021 – Συναυλία υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Για ακόμα μια χρονιά, οι Γιορτές Ρόκκας κορυφώνονται με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, με μια ξεχωριστή συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας. Με τη συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, του Δήμου Κισσάμου, του Δήμου Πλατανιά, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεράς “Η Αντωνούσα”, οι Γιορτές Ρόκκας φιλοξενούν μία μυσταγωγική, ρομαντική, μουσική εμπειρία από τον Γιώργο Καλούδη & το Thesis Trio, που υπόσχεται να σας μείνει αξέχαστη. 

Το Thesis Trio απαρτίζεται από τρεις φίλους, τρεις σολίστες∙ την Ειρήνη Τσιρακίδου (mezzo soprano), την Δήμητρα Κοκκινοπούλου (πιάνο), και τον Γιώργο Καλούδη (τσέλο-κλασική κρητική λύρα) που συμπράττουν και μοιράζονται τις μουσικές τους ανησυχίες, με σκοπό την επικοινωνία της κοινής τους μουσικής αισθητικής. 

Έτσι, στην μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου, στις 22 Αυγούστου, στις 20:30, στον λόφο της Ρόκκας, το Thesis trio θα παρουσιάσει μια συναυλία που ενώνει το χθες με το σήμερα, την απαρχή της φωνητικής τέχνης στην δυτική ευρωπαϊκή μουσική, με τα φωνητικά έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. 

Ο Γιώργος Καλούδης, ενσωματώνει την κλασική κρητική λύρα και το τσέλο στο ρεπερτόριό του, και δημιουργεί εμπνευσμένες μεταγραφές κι αισθητικές παρεμβάσεις στα έργα που παρουσιάζονται, δίνοντας μια φρέσκια προσέγγιση στα μουσικά κείμενα, με σεβασμό πάντα στην αισθητική του αρχικού μουσικού κειμένου. 

Τα έργα των σύγχρονων Ελλήνων συνθετών είναι βασισμένα σε ποιητικά έργα της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας. 

Η κορύφωση των  Γιορτών Ρόκκας με σκηνικό τον έναστρο ουρανό και ένα φαράγγι απαράμιλλης ομορφιάς, προμηνύεται να είναι ατμοσφαιρική, με ήχους που θα γοητεύσουν και θα ταξιδέψουν το κοινό, στο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Αυγουστιάτικης πανσελήνου. 

Συντελεστές: Ειρήνη Τσιρακίδου, μέτζο σοπράνο Δήμητρα Κοκκινοπούλου, πιάνο, Γιώργος Καλούδης, τσέλο, κλασική κρητική λύρα, μεταγραφές 

Η είσοδος είναι δωρεάν. Προτεινόμενη ώρα προσέλευσης 19.00

Θα υπάρξει δρομολόγιο από Χανιά για το χωριό της Ρόκκας.

Αναχώρηση λεωφορείου από το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου-Χανίων:18:30 | Επιστροφή: μετά το πέρας της συναυλίας

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ 

● Ηλεκτρονικά εδώ https://bit.ly/2208pGr21

● Κίσσαμος – Παντοπωλείο ‘Mikro Τύπος Καπνός Γεύσεις’ 

● Χανιά – ‘Cocoon City Hostel’, Κυδωνίας 145 

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, Δήμος Κισσάμου, Δήμος Πλατανιά, Πολιτιστικός Σύλλογος Κεράς “Η Αντωνούσα”. 

Για την διοργάνωση της συναυλίας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του COVID-19.