ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H παράσταση «Δασκαλογιάννης» στο Θέατρο Ερωφίλη από τον Θεατρικό Περίπλου – Ξεκίνησε η προπώληση!

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο θέατρο «Ερωφίλη» από τον Θεατρικό ΠερίπλουΞεκινάει η προπώληση εισιτηρίων

Οι πρόβες για το ανέβασμα του «Δασκαλογιάννη» βρίσκονται σε τελική ευθεία και όλα είναι έτοιμα για την πρεμιέρα που θα γίνει αυτή την εβδομάδα από τον Θεατρικό Περίπλου στο θέατρο «Ερωφίλη» (Φορτέτζα, Ρέθυμνο).

Μια παράσταση – σύμβολο: λίγες ημέρες πριν, στις 17 Ιουνίου, συμπληρώθηκαν 250 χρόνια από τον μαρτυρικό θάνατο του Ιωάννη Βλάχου (Δασκαλογιάννη) ενώ φέτος συμπληρώνονται τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και το έργο «Δασκαλογιάννης» αποτελεί έναν φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αντιστέκονται για να φέρουν την αλλαγή. 

Η προπώληση εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί στο κιόσκι των Τεσσάρων Μαρτύρων για 3 μέρες: Αυτή την Τρίτη (22/06), την Τετάρτη (23/06) και Πέμπτη (24/06), ώρες 10:00-14:00.

Οι παραστάσεις θα γίνουν Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Ιουνίου στο θέατρο «Ερωφίλη», στη Φορτέτζα Ρεθύμνου, ενώ θα ακολουθήσει περιοδεία και στο Ηράκλειο!

Εισιτήρια: 15€ (Προπώληση 13€)

Πληροφορίες: 6945458516 και www.theatrikosperiplous.gr

Στο ρόλο του Δασκαλογιάννη ο Δημήτρης Καραβιώτης

Σκηνοθεσία: Μαρία Καντιφέ – Θωμάς Καντιφές

Μουσική: Θανάσης Παπαθανασίου

Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει η Στέλλα Σειραγάκη

Φωτογραφίες: Άννα Τζανιδάκη

Το κείμενο της παράστασης είναι βασισμένο στο «Τραγούδι του Δασκαλογιάννη» του λαϊκού ριμαδόρου Μπάρμπα Πατζελιού, το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή. Τη διασκευή έχει κάνει ο Δημήτρης Καραβιώτης.

Ο Θεατρικός Περίπλους καλεί όλους τους παρευρισκόμενους να σεβαστούν τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού, να φορούν τις μάσκες τους και να διατηρούν τις αποστάσεις.