ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

HelpHellas: Πρωτοβουλία Ανθρωπιστικής Υποστήριξης των Σεισμοπαθών στην Κρήτη

Η Ακαδημία Εθελοντισμού “HELPHELLAS” σε συνεργασία με το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ HELPHELLAS και τον ΙΔΑΦΚ υποστήριξαν τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Η Ακαδημία Εθελοντισμού “HELPHELLAS” μαζί με το “ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ HELPHELLAS”, το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ «ΕΘΕΛΩΠΟΛΙΣ» και το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ
– ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ανέλαβαν την πρωτοβουλία να υποστηρίξουν τους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων, οι οποίοι επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς, οργανώνοντας την παραλαβή, την αποστολή και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στις οικογένειες που επλήγησαν από το καταστροφικό σεισμό.

Ο συντονισμός και η συγκέντρωση έγινε με αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα σε συγκεκριμένα σημεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης, με άμεση και έγκαιρη κινητοποίηση μέσω των κοινωνικών δικτύων, αφού υπήρξε όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανταπόκριση στις ανάγκες των πληγέντων συμπατριωτών μας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της Ακαδημίας Εθελοντισμού και του Εθνικού Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης HELPHELLAS σε συνεργασία με το ΙΔΑΦΚ, η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου “O Kρηταγενής Ζευς”, ο Δήμος Ν. Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Κρητών Ηρακλείου Αττικής, ο Δήμος Πεύκης και ο Σύλλογος Κρητών Λυκόβρυσης – Πεύκης “O TΑΛΩΣ”, ο Δήμος Γέρακα, ο Δήμος Θρακομακεδόνων & Πάρνηθας, οι Αχαρνές Αττικής καθώς και ο Σύνδεσμος Κρητών Ανθούσας Γέρακα – Παλλήνης, ενώ σημαίνουσα προσφορά είχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμοι της Μακεδονίας η οποία με την εθελοντική εισφορά και συμμετοχή τους επέδειξαν υψηλό αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας στην Κρήτη.

Για τις ανάγκες συντονισμού και διανομήςτης ανθρωπιστικής βοήθειας, δημιουργήθηκε από την HELPHELLAS Συντονιστικό Κέντρο Εθελοντών Κρήτης στο Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο έβγαλε την ακόλουθη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :

“Στο Συντονιστικό Κέντρο Εθελοντών Κρήτης (τηλ. 6999 527526) που λειτουργεί η HELPHELLAS από 8/10/21 σε συνεργασία με το ΙΔΑΦΚ στο κτίριο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στις Αρχάνες που παραχώρησε ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων, μπορείτε να απευθύνεστε για :

  • Να δηλώσετε Εθελοντές για τις οργανωτικές ανάγκες διαχείρισης της ανθρωπιστικής βοήθειας που φθάνει στους σεισμόπληκτους δήμους.
  • Να συνεργαστείτε στις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας για την καταγραφή κοινωνικών αναγκών στα σεισμόπληκτα χωριά με το συντονισμό και τη συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.
  • Να μεταφέρετε συσσίτια από Χορηγούς ή να βοηθήσετε στην προσφορά συσσιτίων στους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας.
  • Να εκφράσετε την πρόθεση σας να παραδώσετε ανθρωπιστική βοήθεια κάθε είδους στην αποθήκη που διαχειριζόμαστε στις Αρχάνες (ευγενική προσφορά του Δήμου).
  • Να ζητήσετε βοήθεια για συμβουλευτική υποστήριξη ή ψυχική ενδυνάμωση από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Υποστήριξης #HelpthePeople στην πλατφόρμα https://helphellas.org/θέλω-βοήθεια”

Η συνεργασία μας με τους Δήμους της Περιοχής είναι συνεχής και απόλυτα θεσμική, με σεβασμό στην οργανωτική ευθύνη και τον σχεδιασμό που υπάρχει ήδη σε εξέλιξη από τα συντονιστικά επιτελεία των Δήμων.

Ευχαριστούμε τους Πολίτες και τις Αρχές της Κρήτης που μας υποδέχθηκαν με αγάπη και διάθεση συνεργασίας, προκειμένου να κάνουμε όσο μπορούμε πιο εύκολη την ζωή των πονεμένων σεισμόπληκτων συμπολιτών μας στην Κρήτη.