ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΙΜΙΣΑΚΟΓΙΩΡΓΗΣ

Η Γιορτή Κρητικής Διατροφής και η Ρεθεμνιώτικη Αλόη Βέρα

Τελείωσε χθες η γιορτή Κρητικής διατροφής (που έγινε όπως κάθε χρόνο στις αρχές Ιουλίου) σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Έλληνες και ξένοι επισκέπτες έμειναν ικανοποιημένοι από την οργάνωση τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, αλλά φυσικά και από τους συμμετέχοντες παραγωγούς τοπικών προϊόντων.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Κυριάκος Μασαλής από την Κυριάννα, που με τη σύζυγό του ασχολούνται πάνω από μια δεκαετία με την παραγωγή και διάθεση της Αλόης (Aloe Vera) σε μορφή τζελ. Ένα προϊόν αναγνωρισμένο παγκοσμίως για τις θεραπευτικές του ιδιότητες το οποίο όμως προσφάτως κατηγορήθηκε από τον Π.Ο.Υ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας). Ο λόγος ότι επειδή περιέχει αλοΐνη υπάρχει μια πιθανότητα να προκαλέσει καρκίνο.

Όπως μου εξήγησε ο κ. Μασαλης, η Αλόη Βέρα που διακινεί ο ίδιος, αλλά και άλλοι παραγωγοί στη χώρα μας δεν έχουν καθόλου αλοΐνη διότι αφαιρείται κατά την επεξεργασία, οπότε ο κόσμος δεν πρέπει να επηρεάζεται από τέτοιες ανακοινώσεις που ίσως εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.

Τον ευχαρίστησα και του αφιέρωσα τη μαντινάδα:

Πίνε τση φύσης το χυμό απ’ την Αλόη Βέρα
να βοηθάς το σώμα σου για να τα βγανει πέρα!!!

Συγχαρητήρια σε όλους τους παραγωγούς, αλλά και στον δήμαρχο και τους συνεργάτες του που και φέτος έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

Γ. Σηφάκης (Σιμισακογιώργης)