«Η Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου μέσα από την δική μας ματιά»

Σε μια πόλη που οι συζητήσεις για το Νοσοκομείο εύλογα βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη, καλό είναι να βγαίνουν προς τα έξω αλήθειες που προσδίδουν μια διαφορετική  εικόνα στη σημερινή πραγματικότητα του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος. 

Η δική μας εμπειρία με το Νοσοκομείο ξεκινάει μ’ ένα τραυματισμό ενός δεκαπεντάχρονου παιδιού – αθλητή σε αγωνιστικό χώρο. Το περιστατικό μας, ορθοπεδικής φύσεως, η ανταπόκριση άμεση, η διάγνωση εμπεριστατωμένη από τη κ. Αναστασία Γαρμπή  – το παιδί πρέπει να χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατόν. Και εκεί αρχίζουν οι αμφιβολίες και οι διάφορες εξωτερικές και εσωτερικές φωνές, μήπως η διάγνωση δεν είναι σωστή, μήπως να το πάμε σε άλλο νομό, τόσα ακούγονται…

Ωστόσο η μέχρι τότε διαχείριση του περιστατικού δε μας έδειχνε σε τίποτα ότι κάτι δεν γίνεται σωστά ή ότι υπάρχει κάποια αμφιβολία για την διάγνωση και δε μπήκαμε σε δεύτερες σκέψεις. Και κάπου εκεί  ο κ. Εμμανουήλ Δασκαλογιαννάκης με την ομάδα του αναλαμβάνει το παιδί μας! Μια τρίωρη αναμονή  έξω από το χειρουργείο – αιώνας για το γονιό-  και όλα πήγαν κατ’ ευχήν.  Εκ των υστέρων ενημερωνόμαστε από το γιατρό για  τις λεπτομέρειες της επέμβασης.  Καταλαβαίνουμε από τα συμφραζόμενα, ότι ήταν  μια δύσκολη περίπτωση  που χρειαζόταν λεπτούς χειρισμούς και φυσικά βαθειά επιστημονική κατάρτιση. Από τη πρώτη στιγμή αντιληφθήκαμε, και στη συνέχεια επιβεβαιωθήκαμε, ότι πρόκειται για ένα λαμπρό επιστήμονα με ήθος και  ταπεινότητα που επιτελεί το έργο του με πραγματική αυτοθυσία και σεβασμό στον ασθενή.

Τον ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε ολόψυχα να του δίνει ο Θεός υγεία και να προστατεύει την οικογένεια του! Θα ήταν παράλειψη βέβαια να μην ευχαριστήσουμε, εκτός τον κ. Δασκαλογιαννάκη,  όλη την ομάδα του  και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της Ορθοπεδικής , που παρά τις δυσκολίες των καιρών,  συνεχίζει να εργάζεται  με επαγγελματισμό και χαμόγελο.

Εν κατακλείδι , αν ποτέ συμβεί κάτι αντίστοιχο στο δικό σας άνθρωπο,  ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΙΝΙΚΗ!

ΟΙΚ.  ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ  ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ