ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ιδρυτική συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Επισκοπή Ρεθύμνου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/10 στην Επισκοπή Ρεθύμνου, η ιδρυτική ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ της Δημοτικής Ενότητας Λαππαίων. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός.

Στην συνέλευση συμμετείχαν αρκετά μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και εκλέχτηκε συντονιστική επιτροπή που θα οργανώσει την πολιτική παρουσία του κόμματος στην περιοχή.

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερα στο νέο «πακέτο» σκληρών μέτρων που θα έρθει από την μνημονιακή συγκυβέρνησης για ψήφιση στην Βουλή αυτές τις μέρες. Τα μέτρα αυτά, αν περάσουν και υλοποιηθούν θα δώσουν τη «χαριστική βολή» σε μια κοινωνία που ήδη δοκιμάζεται από την εκρηκτική ανεργία, τη φτώχεια, τα λουκέτα των επιχειρήσεων, τη δυσβάστακτη φορολογία και τα χαράτσια, την κατάρρευση του Συστήματος Υγείας και του Κοινωνικού Κράτους, την ανασφάλεια για την επιβίωση και την αβεβαιότητα για το αύριο.

Απέναντι σ’ αυτή την κοινωνική βαρβαρότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει μια μάχη για την «τιμή των όπλων». Κεντρικό πολιτικό του καθήκον θεωρεί το να πρωταγωνιστήσει στις συλλογικές αντιστάσεις των πολιτών για να σταματήσει τώρα η κοινωνική καταστροφή και παράλληλα να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και αφαιρούν έδαφος από τη μισαλλοδοξία και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε ο κ. Ξανθός, πρέπει να πείσει ότι εννοεί πραγματικά την πρόταση για ανατροπή του Μνημονίου και της κυβέρνησης, ότι δεν υπερασπίζεται το άθλιο πολιτικό σύστημα και το διεφθαρμένο και πελατειακό Κράτος των κομμάτων εξουσίας, ότι δεν «βάζει νερό στο κρασί του», ότι δεν συμμαχεί με ανθρώπους ανυπόληπτους και αναξιόπιστους αλλά οικοδομεί μια νέα σχέση ισοτιμίας και εμπιστοσύνης με τα «θύματα» της κρίσης και τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, μιας μεγάλης παράταξης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς με λαϊκότητα ,συλλογικότητα και Δημοκρατία, είναι το πολιτικό στοίχημα των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην επόμενη περίοδο.