ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ημέρες Ανοιχτών Θυρών» στο αστεροσκοπείο του Σκίνακα

Σκίνακας

«Ημέρες Ανοιχτών Θυρών», θα πραγματοποιηθούν και φέτος το καλοκαίρι στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα, για όσους θέλουν να επισκεφθούν το χώρο και να δούν πως γίνονται οι παρατηρήσεις.

Το αστεροσκοπείο θα είναι ανοιχτό τις Κυριακές, 12 και 24 Ιουνίου, στις 21 Αυγούστου και στις 11 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Η δυνατότητα επίσκεψης του Αστεροσκοπείου Σκίνακα αποτελεί μια ιδιαίτερη συνεισφορά του στο ενδιαφερόμενο για την Αστρονομία κοινό, καθ’ ότι τις υπόλοιπες ημέρες δεν είναι δυνατή η επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο, ώστε να είναι σε θέση οι εκεί εργαζόμενοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές να επιδίδονται απερίσπαστοι στις επιστημονικές τους παρατηρήσεις.

Επισημαίνεται ότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο υψόμετρο του Σκίνακα και είναι ιδιαίτερα αισθητές την νύχτα, οι επισκέπτες πρέπει να φέρουν ανάλογη ενδυμασία. Λόγω της στενότητας του δρόμου προς το Αστεροσκοπείο, που εμπεριέχει σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος, και του περιορισμένου χώρου στο Αστεροσκοπείο, πρέπει να αποφεύγεται η επίσκεψη με λεωφορεία.

Τέλος, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Σκίνακα και οι οποίες μπορεί να μεταβληθούν (προς το χειρότερο) σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι πιθανόν να ακυρωθεί η δυνατότητα επίσκεψης στο Αστεροσκοπείο για λόγους ασφαλείας.

Γι’ αυτό το λόγο όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το Αστεροσκοπείο θα ήταν καλό να συμβουλεύονται τον ιστότοπο http://www.skinakas.org.gr για πιθανές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.