ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 121 οι νεκροί από τον τυφώνα Σάντι

Τουλάχιστον 121 νεκρούς άφησε πίσω του το ακραίο καιρικό φαινόμενο Σάντι στις ανατολικές ΗΠΑ από τα τέλη Οκτωβρίου, με τους 43 εξ αυτών να έχουν καταμετρηθεί στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της πόλης.

Ένας 77χρονος άνδρας εξέπνευσε χθες στη Νέα Υόρκη, υποκύπτοντας στα τραύματα που υπέστη όταν ο κυκλώνας Σάντι έπληξε με ιδιαίτερη δριμύτητα το Ρόκαγουεϊ, στο Κουίνς, στις 29 Οκτωβρίου. Η αστυνομία εντόπισε την ίδια ημέρα άλλη μία σορό κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού από τα συντρίμμια στην περιοχή του Στέιτεν Άιλαντ.

Με αυτήν, ο αριθμός των νεκρών στη Νέα Υόρκη ανέρχεται πλέον στους 43. Τα δύο αυτά προάστια της Νέας Υόρκης, μαζί με τις παράκτιες περιοχές στον Ατλαντικό, υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσεϊ και το Κονέκτικατ εκτιμούν πως οι υλικές και οικονομικές ζημιές που προκάλεσε ο Σάντι ανέρχονται στα 50 δισ. δολάρια. Επιπλέον, ο Σάντι προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες και διακοπές ρεύματος, που επηρέασαν εκατ. κατοίκους.