ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία λόγω κορονοϊού για 131 χώρες – Ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Κατάλογο με τις χώρες υψηλού κινδύνου, συνέταξε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Περιλαμβάνει 131 χώρες, τις οποίες οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να μην επισκεφθούν. Η Ελλάδα είναι μέσα σε αυτές.

Πάνω από 100 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, συμπεριλαμβάνονται στο “Επίπεδο 4” του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μέσω της εν λόγω λίστας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στις συγκεκριμένες χώρες, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λόγω Covid-19.

Σε αυτό τον αναθεωρημένο κατάλογο βρίσκονται μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Γαλλία, η Γερμανία και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν μία ημέρα μετά το “άτυπο” άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας, στο οποίο περιλαμβάνονται και ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν καραντίνα κατά την άφιξή τους στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τη Δευτέρα (19/04) το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέτασσε μόνο 34 χώρες στην κατηγορία 4, ενώ από την Τρίτη αυξήθηκαν στις 131.