ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η λειτουργία του 2ου σταθερού σημείου μαζικής δειγματοληψίας rapid tests

Η έναρξη της λειτουργίας του δεύτερου σταθερού σημείου ανοιχτής μαζικής δειγματοληψίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος και οι Εφημέριοι του Ι.Ν. Αγίου Μηνά, παρουσία της Διοικήτριας 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Λένας Μπορμπουδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Λάμπρου Βαμβακά, του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ρένας Παπαδάκη, τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Γεώργιο  Καραντινό.

Ακόμη παρευρέθηκαν ο Προϊσταμένος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της 7ης ΥΠΕ κ. Μιχάλης Πλατάκης, ο Συντονιστής Επόπτης Ιατρός των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ ΠΕ Ηρακλείου κ. Παναγιώτης Μαματζάκης και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Στο 2ο, όπως και στο 1ο σταθερό σημείο στην Πλατεία Ελευθερίας, διενεργούνται δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) και επιβεβαίωσης θετικών self tests covid-19. Και τα δύο σημεία θα λειτουργούν καθημερινά εκτός Σαββάτου από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.