ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων για την Πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ
ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ του ΠΑΜΕ

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτο μας, αποφάσισε να συμμετάσχει δια αντιπροσωπείας στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ 18-19 Ιούνη στην Αθήνα. Τη πανελλαδική σύσκεψη δηλαδή που οργανώνουν από κοινού εκατοντάδες άλλα σωματεία και δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα της χώρας μετά από μια περίοδο κρίσιμων αγώνων κατά την διάρκεια της πανδημίας αλλά και του τελευταίου διαστήματος που έχουν αποφέρει καρπούς και μας έχουν προσφέρει με πλούσια πείρα για το επόμενο διάστημα.

   Πρόσφατα οι οικοδόμοι με συντονισμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία μας και την Ομοσπονδία του κλάδου πέτυχε μία μεγάλη και ιστορική νίκη, την υπογραφή ΣΣΕ μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.  Η υπογραφή της είναι αποτέλεσμα πολύχρονου και σκληρού αγώνα που δώσαμε, έχοντας να αντιμετωπίσουμε ένα σωρό αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις, αλλά και την εργοδοσία που όλα αυτά τα χρόνια αξιοποιούσε τα δικά της όπλα, την ανεργία, για να διαμορφώσει τους όρους δουλειάς και αμοιβής μας στα χειρότερα επίπεδα. Είναι η τρανή απόδειξη ότι οι αγώνες των εργαζομένων έχουν αποτελέσματα όταν είναι συντονισμένοι και συγκρούονται με την λογική όλων των κυβερνήσεων, των εργοδοτών αλλά και της σημερινής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για χαμήλωμα των απαιτήσεων στο όνομα της “σωτηρίας” της οικονομικής καπιταλιστικής ανάπτυξης.

   Τέτοια πείρα έχουν και άλλα σωματεία και εργαζόμενοι σε δεκάδες μεγάλους χώρους δουλειάς που έχουν δώσει τους δικούς τους αγώνες όπως στην Ε- FOOD, στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια και στα Λιπάσματα της Καβάλας, οι αγώνες που αναπτύσσονται σε και άλλους κλάδους για υπογραφές κλαδικών ΣΣΕ όπως στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη αλλά και  οι κινητοποιήσεις των Υγειονομικών και των Εκπαιδευτικών.  Η πλούσια δράση του οργανωμένου ταξικού κινήματος αποτελεί σήμερα παράδειγμα για το τι σωματεία έχουμε ανάγκη, φωτίζει το δρόμο  σε όσους βλέπουν ότι δεν πάει άλλο με την επίθεση στο εισόδημα μας, σε όσους δεν δέχονται η χώρα μας να γίνει ένα ορμητήριο πολέμου.

Η ενότητα και ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων θα δυναμώσει πανελλαδικά. Θα δώσει νέα πνοή για την συνέχεια.

Στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση!

Με τους αγώνες μας να απορρίψουμε τον εργασιακό Μεσαίωνα!

Με το ΠΑΜΕ μπροστά για την αντεπίθεση του εργατικού- συνδικαλιστικού κινήματος

Κόντρα σε όσους προκαταβάλουν το τέλος των σωματείων, τον μετασχηματισμό τους σε ηλεκτρονικές λέσχες και την αντικατάσταση της ζωντανής συμμετοχής με ένα like, όλους όσους έχουν προεξοφλήσει το τέλος της απεργίας ως μορφή πάλης, όσους επιχειρούν να μετατρέψουν τα σωματεία σε ουρά των κυβερνητικών εναλλαγών και την ανάθεση του αγώνα σε μελλοντικούς-κυβερνητικούς Μεσσίες, είναι ανάγκη το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα να συζητήσει συλλογικά και οργανωμένα, να αποφασίσει την απάντηση του.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο του Ρεθύμνου να ενισχύσει αυτόν τον αγώνα, να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια και να διευρύνει το ΠΑΜΕ με νέες αγωνιστικές δυνάμεις, με νέα συνδικάτα. Αυτή είναι η απάντηση στην ένταση της επίθεσης, είναι η διέξοδος και η ελπίδα στις γραμμές των εργαζομένων, ο φόβος και το άγχος των εκμεταλλευτών μας .

Καλούμε όποιο άλλο σωματείο ορίσει την αντιπροσωπεία του, επιτροπή αγώνα ή μεμονωμένος συνδικαλιστής επιθυμεί να λάβει μέρος στη Πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ να επικοινωνήσει για περαιτέρω πληροφορίες στο τηλέφωνο 6980932320 (Λουκάκης Στάθης)

Ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης του ΠΑΜΕ το ΔΣ του Συνδικάτο Οικοδόμων διοργανώνει

  • Τη Πέμπτη 02 .06 περιοδεία στα γυαπιά στο κέντρο της πόλη.
  • Το Σάββατος 04.06 Περιοδεία στα γυαπιά της ανατολικής πλευράς της πόλης
  • Τη Δευτέρα 06.06 στις 8μμ σύσκεψη του ΔΣ με άλλα μέλη του Συνδικάτου για τη Συλλογική Σύμβαση στο Κλάδο μας και τη Πανελλαδική Σύσκεψη στα γραφεία του Συνδικάτου.

                                                                                                                                            Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ