Καταγγελία του Μιχ. Πετρακάκη για το Δήμο Αμαρίου

Δήμος ΑμαρίουΓια αδιαφάνεια και απόκρυψη στοιχείων κατηγορεί τη δημοτική αρχή του Δήμου Αμαρίου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο κ. Μιχάλης Πετρακάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ Πετρακάκη:

Θεωρώ υποχρέωση μου, να καταγγείλω τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρίου για αδιαφάνεια και απόκρυψη από το Δημοτικό Συμβούλιο οικονομικών στοιχείων της Δημοτικής Επιχείρισης “Αμάρι Α.Ε”.

Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα – αναφορές μου για την ανάγκη ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου για την διαχείριση του ενός (1) εκατ. ευρώ (Εταιρική Χρήση 2012 της “Αμάρι Α.Ε.”) , εδώ και πέντε (5) μήνες σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κ. Σημαντήρας υπόσχεται ότι θα εισάγει το θέμα προς συζήτηση, αλλά διαρκώς το “ξεχνά” και το μεταφέρει …για το αόριστο μέλλον.

Στη Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης “Αμάρι Α.Ε.” κανείς από τους εικοσιένα (21) Δημοτικούς Συμβούλους, πλην του Προέδρου της, κ.Μαρκίδη δεν συμμετέχει, κανείς Δημοτικός Σύμβουλος ή Πρόεδρος δεν ενημερώνεται για την διαχείριση και για τίποτα, κανείς δεν κλήθηκε να παραβρεθεί στην (κρυφή) φετινή Γενική Συνέλευση, σαν να πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση, ξένη προς την Αυτοδιοίκηση, το Αμάρι και τους Δημότες του.

Δεν φτάνει η απουσία έργου σε όλα τα χωριά και η καθήλωση της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή, αλλά οι ιθύνοντες του Δήμου θεωρούν φαίνεται ότι έχουν και το “δικαίωμα” ν’ αυθαιρετούν , νομίζοντας ότι όλα θα περνούν απαρατήρητα και χωρίς έλεγχο.

Για την Αντιπολίτευση ο επικεφαλής
Μιχάλης  Πετρακάκης