ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κατεπείγουσα έρευνα για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας – Για «ιατρικό λάθος» στην Τζωρτζίνα μιλά η Πισπιρίγκου

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών τίθενται πλέον επίσημα οι δυσεξήγητοι θάνατοι και των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη -της μόλις 6 μηνών Ίριδας που πέθανε το Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο φάκελοι των δικογραφιών για τους δύο θανάτους περνούν στα χέρια δύο έμπειρων εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Η εντολή είναι σαφής. Η διενέργεια της έρευνας να ολοκληρωθεί τάχιστα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις, οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

Τις έρευνες για τους θανάτους των δύο παιδιών διενεργούν οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριακός και Απόστολος Ανδρέου.

Υπενθυμίζεται, ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστικήέκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του.

Όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, ιδιαίτερο προβληματισμό έχουν προκαλέσει, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Για «ιατρικό λάθος» κάνει λόγο η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Την πόρτα της ανακρίτριας πέρασε λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί, κατηγορουμένη για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι πρόκειται περί «ιατρικού λάθους» φέρεται να περιγράφει στο υπόμνημα της ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14.30 το μεσημέρι, αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.

Δηλαδή σύμφωνα με τον υπερασπιστικό της ισχυρισμό, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, όπως έχουν αναφέρει οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, άρα η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Αναφορικά με την ύπαρξη ή μη της κεταμίνης στο νοσοκομείο Παίδων, η κατηγορούμενη φέρεται να αντιτείνει πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική.