ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Κρήτης ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων της Αστυνομίας από το ΑΠΘ απαίτησαν με κινητοποίησή τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, καταγγέλλοντας τα περιστατικά αστυνομικής βίας και καταστολής των τελευταίων ημερών.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με τη χτεσινή μαχητική κινητοποίηση κατήγγειλαν το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στο ΑΠΘ με στόχο τη νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρου και απαίτησαν η κυβέρνηση να ξεχάσει τα σενάρια εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Τμημάτων Μαθηματικού, Φυσικού, Χημείας, ΤΕΤΥ, Επιστήμης Υπολογιστών, Βιολογικού, Ιατρικής, Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας, Δασκάλων και Φιλοσοφικής σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις στα ιδρύματα και στην συνέχεια πορεία στους χώρους των ιδρυμάτων, όπου κατέληξαν στα κτήρια της Πρυτανείας.

Οι φοιτητές ξεκαθάρισαν πως με την οργανωμένη πάλη τους θα εμποδίσουν τα σχέδια έντασης της καταστολής και διάλυσης των σπουδών τους και θα συνεχίσουν να διεκδικούν ένα Πανεπιστήμιο πραγματικό χώρο μόρφωσης και πολιτισμού και όχι όπως το οραματίζεται η κυβέρνηση, στο οποίο βασιλεύει η επιχειρηματική δράση και οι ανάγκες των φοιτητών και του λαού μετατρέπονται σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Με τις μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές κατάφεραν να αποσπάσουν από την Πρυτανεία δέσμευση ότι θα καταγγέλλει και αυτή από την μεριά της τα περιστατικά αυτά και θα τοποθετηθεί δημόσια ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα.