ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Κινητοποίηση στην ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας

H Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, μαζί με τις άλλες Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, που προκήρυξε η ΕΕΔΥΕ, αποφάσισε κινητοποίηση στην ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας την Κυριακή 14 Απρίλη 2019, στις 12 το μεσημέρι από την πλ. της Δημοτικής Αγοράς.

Η Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης τη φετινή χρονιά αποκτά ιδιαίτερη  σημασία.

Η επιθετικότητα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα. Τα τύμπανα πολέμου δεν σταμάτησαν να χτυπούν στη Μεσόγειο. Τα γεωτρύπανα για τις νέες πηγές αερίου και πετρελαίου συνοδεύουν αεροπλανοφόρα και ετοιμοπόλεμες φρεγάτες. Οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου από τα τουρκικά πολεμικά είναι καθημερινή είδηση Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ του αλωνίζει την Ελλάδα ως συγκυβερνήτης.  Και, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος των φοιτητών της Σχολής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, η Γραμματεία της σχολής στέλνει email για να κάνουνε πρακτική άσκηση σε στρατιωτικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ!

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, επικροτεί τις πολιτικές αυτές στο όνομα της αναβάθμισης του ρόλου της Ελλάδας(της Ελληνικής αστικής τάξης δηλαδή) βάζοντας το λαό μας σε επικίνδυνες και θανάσιμες περιπέτειες.

Εφέτος συμπληρώνονται  70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ  20 χρόνια από την εγκληματική επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία

Καλούμε το λαό να γιορτάσει με το δικό του τρόπο αυτές τις επετείους. Να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς μέσα από τη δράση του. Να εκφραστεί η καταδίκη του λαού μας στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στην κυβέρνηση, αλλά και στα αστικά κόμματα που τους στηρίζουν. Να εκφραστεί η διεθνιστική αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, στους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου.

Απαιτούμε:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία.
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ
  • Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας
  • Έξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια – ναι στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς, τα Δημοτικά Συμβούλια, του Επιστημονικούς Φορείς, τα Εργατικά Σωματεία, τους Συλλόγους Νεολαίας, τους Συλλόγους Γυναικών, τους Αγροτικούς Συλλόγους να πάρουν απόφαση μαζικής συμμετοχής στην πορεία και στις εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης.  

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΟΥΔΑΣ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Απρίλη 2019 στις 12 το μεσημέρι από την πλ. της Δημοτικής Αγοράς στα ΧΑΝΙΑ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ