ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κορονοϊός: Άμεση η ανάγκη για rapid tests στον Δήμο Μυλοποτάμου!

Την διενέργεια rapid tests στο Πέραμα και στους βόρειους οικισμούς του δήμου Μυλοποτάμου σχεδιάζουν από κοινού η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και ο Δήμος Μυλοποτάμου μετά την εμφάνιση των τελευταίων κρουσμάτων στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Περάματος, στο Γενικό Λύκειο Πανόρμου και στο Μπαλί.

Όπως ενημέρωσε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Λιονή, αλλά και ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Κόκκινος έχει υποβληθεί το σχετικό αίτημα προς τον ΕΟΔΥ για την διενέργεια μαζικών (δωρεάν) τεστ στις περιοχές που έχουν εμφανιστεί τα κρούσματα, προκειμένου να ανιχνευθεί η διασπορά που ενδεχομένως υφίσταται στην κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εχθές στο Πέραμα υπήρξε νέα αναστάτωση καθώς διαγνώστηκε θετικός σε κορονοϊό ένας ιδιωτικός υπάλληλος που δουλεύει ως διανομέας.

Σε κάθε περίπτωση τα άμεσα μέτρα έχουν ληφθεί. Τόσο το τμήμα του Βρεφονηπιακού Σταθμού, όσο και η Β΄τάξη του Λυκείου Πανόρμου, έχουν κλείσει και όλα τα παιδιά έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα. Παράλληλα έχει γίνει η απολύμανση στον Βρεφονηπιακό, αλλά και στον Παιδικό Σταθμό Περάματος διότι φιλοξενούνται στο ίδιο κτίριο ενώ σήμερα θα γίνει στο Λύκειο Πανόρμου αλλά και στο Γυμνάσιο Πανόρμου καθώς τα δύο σχολεία συστεγάζονται.